Het voordeel van een therapeut of coach bij het overwinnen van uitdagingen en omgaan met verandering

om hulp vragen

We hebben het reeds uitgebreid gehad over het omgaan met periodes van overgang.

Je begrijpt wat een emotionele impact zware periodes kunnen hebben en je hebt enkele handige strategieën geleerd die je helpen om te gaan met stressfactoren.

Ik wil het nu graag hebben over wanneer het tijd is om versterking in te roepen. Soms moeten we de hulp van een professional inschakelen. We hebben gewoonweg niet de emotionele of fysieke middelen om zelf met de situatie om te gaan en het is niet erg om hulp te zoeken.

Laten we het hebben over de voordelen van het hebben van een therapeut of coach om je te helpen uitdagingen te overwinnen en om te gaan met verandering.

Welke soorten helpers zijn er?

om hulp vragenEr zijn een heleboel professionals die je door deze periode kunnen helpen, afhankelijk van de problemen die je hebt.

Neem de tijd om na te denken welke je het meeste voordeel kunnen bieden. Als je niet zeker bent zal deze korte samenvatting van enkele van de meest gebruikelijke helpen.

Een therapeut is vaak de go-to wanneer je het zwaar hebt. Deze raadgevende professional is getraind in manieren om je te helpen ongezonde emotionele patronen te herkennen, omgangsstrategieën aan te leren en doorheen de psychologische patronen van je verleden te werken.

Ze kunnen meestal in elke problematische situatie helpen. Misschien is een lifecoach of mentalcoach datgene wat je nodig hebt wanneer je je vast voelt zitten en graag iemand hebt die je motiveert om grotere dingen te proberen.

Deze expert kan je helpen inzicht te krijgen in je werkelijke verlangens en biedt je manieren om ze te bereiken. Een carrièrecoach is een andere professional die specifiek getraind is in werkgerelateerde zaken.

Dit zal de beste hulplijn zijn wanneer je een andere job wilt of problemen op het werk hebt.

Wanneer je fitness en gezondheidsdoelen vooropstelt is een personal trainer de beste optie.

Waarom zou je een professional raadplegen?

Dit zijn slechts enkele van de hulpverlenende professionals die je kan raadplegen om te helpen bij het overwinnen van je huidige uitdaging.

Vraag rond naar aanbevelingen als je denkt dat een ander soort expert beter bij je noden past.

Doe een beetje online research om je beslissing te sturen. Welk type helper je ook kiest, er zijn een reeks aan redenen om beroep op hen te doen.

Het is frustrerend om te proberen een obstakel te overwinnen wanneer je gewoonweg niet de juiste kennis, middelen of vaardigheden hebt om het te doen. Dit is onproductief voor je einddoel.

Waarom zou je je hoofd blijven breken wanneer je vooruitgang kan maken door hulp in te schakelen? Je zal jezelf een heleboel tijd en problemen besparen op lange termijn.

Wat zijn de voordelen van hulp in te schakelen?

Hulp vragen is voor de meesten onder ons moeilijk. Weet gewoon dat het je niet zwak doet lijken. Het is vaak zelfs het slimste wat je kan doen.

Hulp krijgen kan je de weg wijzen naar meer succes dan je ooit op je eigen had kunnen bereiken, soms zelf meer dan je ooit voor mogelijk had gehouden.

Wanneer je bijvoorbeeld gewicht probeert te verliezen en gezonder wilt worden zodat je meer tijd hebt voor je familie kunnen een nutritionist en een personal trainer je de middelen bieden waar je eerder misschien niet aan gedacht hebt.

Wanneer je de juiste manier van eten leert en de juiste oefeningen ontdekt voor je specifieke probleemzones zal je sneller je doel bereiken dan wanneer je probeert wat jij zelf denkt dat een goed idee zal zijn.

Elke positieve stap is voordelig, maar geïnformeerde handelingen werken vaak veel effectievere. Een professional raadplegen zal je de informatie en kennis bieden die je nodig hebt om vooruit te gaan op de meest strategische manier.

Hopelijk zie je nu de voordelen van het vragen van hulp om je uitdagingen te overwinnen. Wees nooit bang om hulp te vragen. Het is bijna altijd het beste idee.

Hoe nu verder?

Wil jij jouw uitdagingen en obstakels aanpakken? Schrijf je dan in voor onze cursus Obstakels Overwinnen. In 20 lessen helpen we jou elk obstakel in je leven overwinnen.

  • […] Ik ga graag nog eens over de voordelen van het vragen van hulp. […]

  • >