Het vinden van spiritualiteit door middel van meditatie

inspiratie

Je wilt beginnen met het implementeren van spirituele praktijken in je dagelijks leven, maar je weet niet waar te beginnen.

Of je nu verbonden bent met een formele religie of je voelt gewoonweg een roeping om in aanraking te komen met je hoogste zelf. Het toevoegen van activiteiten om je connectie met het hogere zelf te verbeteren zal je tijd en energie zeker waard zijn.

Zoals ik al eerder gezegd heb doorheen deze reeks is meditatie een van de dingen die je kan doen met de grootste invloed op het verkrijgen van de voordelen die je zoekt op redelijke korte termijn.

Meditatie omvat het focussen van gedachten en het loslaten van stress die je dagelijks leven met zich meebrengt.

Het dagelijks zetten van deze gedachtevolle stap kan sterke gevolgen hebben op je leven. Laten we dit idee verder onderzoeken door te bekijken op welke manier je spiritualiteit kan vinden door middel van meditatie.

Rijk verder dan je bewustzijn

Vaak hinderen we onszelf in het bereiken van onze doelen door angst, scepsis of invloeden van buitenaf. Meditatie laat je zulke dingen overwinnen. Dit door je in verband te brengen met je hogere zelf, je ego achter je te laten.

Je zal duidelijkheid verkrijgen over je ervaring. En dus de mogelijkheid krijgen om verder te gaan op een meer betekenisvolle manier.

Je ego achter je laten baant de weg om open te bloeien op een meer authentieke manier. En te leven op een ongehinderde manier.

Verbeteren van connecties

spiritualiteit door middel van meditatieDe vrije ziel verkregen door meditatie geeft je meer duidelijkheid en de mogelijkheid om je ego, en de beperkingen die dit met zich mee brengt achter je te laten.

In aanraking komen met je hogere zelf door middel van meditatie zal je ook openstellen voor nieuwe connecties.

Wanneer je de wereld trotseert op een meer open manier, niet beperkt door angst of sociale beperkingen, ben je meer geneigd om met anderen een band te vormen op een authentieke manier.

Je zal niet tegengehouden worden door beperkende factoren. En je kan uitkijken naar de relaties en interacties die echt belangrijk voor je zijn.

Terwijl spiritualiteit een doel kan zijn dat je in je eentje volgt en dat erg persoonlijk is, zullen ook betekenisvolle relaties je ziel voeden.

Verbeter empathie en medeleven

Het is aangetoond dat meditatie je zelfs een meer empathisch en medelevend persoon kan maken. Dit zijn belangrijke eigenschappen van hoog spirituele personen.

Het voelen van medeleven voor zowel anderen als jezelf, geeft je de kans om makkelijker in aanraking te komen met je hoger doel.

Een studie uit 2013 van Harvard en de Northwestern University heeft aangetoond dat de deelnemende groep die acht weken training in twee verschillende soorten meditatie onderging meer medelevend reageerde in een simulatie betreffende het helpen van personen in nood.

Slechts 15% van de personen in de niet-mediterende groep deden de inspanning om personen die sukkelden met krukken te helpen terwijl 50% van de mediterende groep direct te hulp schoot.

Verminder emotionele reacties en verhoog rust

Zoals werd gerapporteerd door de American Psychological Association, kan meditatie iemands graad van emotionele reactie verminderen.

Onderzoekers bestudeerden personen met verscheidene ervaringen in de praktijk van mindfulness.

Ze ontdekten dat meditatie de deelnemers aanzienlijk helpt om zich te onthechten van afbeeldingen die emotioneel ontzettend waren. En dit door hun aandacht in de plaats te focussen op een mentale ‘taak’.

De mogelijkheid om emoties te balanceren met praktische bedenkingen is een waardevolle eigenschap. Zeker als het aankomt op het bereiken van een hoog level van spiritualiteit.

Meditatie biedt zoveel merkbare voordelen. Het is bewezen goed te zijn voor je lichaam en geest. Het gaat ook dieper door je te helpen bij bereiken van je spirituele doelen.

Eens je begonnen bent met mediteren zal je zelf de manieren zien waarop het je helpt te groeien als persoon.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: