Het vinden van gemoedsrust door een meer spiritueel leven

simpele acties

E

en van de hoofddoelen van spiritualiteit is om te leven op een meer intentionele, verbonden en vredige manier.

Het verkrijgen van dat gevoel van rust in tijden van crisis vergt het hebben van een sterk innerlijk fort en de mogelijkheid om te focussen op het heden.

Dit zijn slechts enkele van de vaardigheden die je verkrijgt door het bestuderen van het geestelijke. In de chaotische samenleving van vandaag is het extra voordelig om een gevoel van tevredenheid te vinden vanbinnen.

Laten we kijken naar de manieren waarop het vinden van vrede in je gedachten door een spiritueel leven kan gebeuren en hoe je erop terug kan vallen in tijden van stress.

Heldere gedachten

Dingen als mindfulness leren ons om onze gedachten af te wenden van wat er rondom ons gebeurt.

Dit type van focussen heeft veel voordelen. Een eerste is dat je helderder kan denken en een objectievere kijk zal hebben wanneer je problemen of moeilijkheden aanpakt.

Een helder hoofd zal je toestaan betere beslissingen te nemen en problemen via een rationele weg op te lossen.

Innerlijke controle

Spiritualiteit in het algemeen kalmeert de gedachten door het verkrijgen van een connectie met wat jij als heilig ziet.

Je kan dit gevoel van innerlijke vrede versterken door yoga, meditatie en je in de natuur te wanen. De aandacht zetten op aanvaarding van binnenuit kan je versterken wanneer de krachten van buitenaf te veel worden.

Het in onnodig om te breken onder de stressfactoren van buitenaf wanneer je kracht en vredigheid van binnenin voelt.

Een doel hebben

Spiritualiteit geeft je het gevoel een groter doel op deze wereld te hebben. Je voelt je meer als de bestuurder van je leven en of je zelf de omstandigheden rondom je bepaalt.

Dit is een ongelofelijk bevrijdend gevoel. Het ontwikkelen van een doelgericht leven door spiritualiteit laat je je voelen alsof je echt leeft in de plaats van enkel te bestaan op de wereld.

Het voelen van een connectie

innerlijke vredeOf het nu door een formele religie of je eigen spirituele pad is, je zal een groter gevoel van verbondenheid voelen wanneer je spiritualiteit nastreeft.

Misschien heeft je spirituele pad je geleid naar meer wandelen in de natuur. Je zal dan een verbondenheid met onze planeet ontwikkelen.

Als je naar de kerk gaat of andere spirituele bijeenkomsten zal je een ingebouwde connectie hebben met andere deelnemers die hetzelfde geloof en filosofie als jou hebben. Het is een zeer aangenaam gevoel.

Verspreid de liefde

Wanneer je begint met het ontwikkelen van innerlijke vrede en rust zal je dat ook kunnen delen met de mensen rondom je.

Het effect dat dit heeft kan erg opmerkelijk zijn. Wanneer je kalm bent in een stressvolle situatie zullen zij die bij je zijn kracht kunnen putten uit jouw uitstraling.

Je mogelijkheid om dingen meer proactief te bekijken in de plaats van gewoon blind te reageren zal je interpersoonlijke relaties erg verbeteren en hen harmonieuzer maken met minder strubbelingen.

Dit zijn slechts een handvol voordelen die je verkrijgt wanneer je vrede van gedachten bereikt door meditatie. Je spiritualiteit is iets waar je op kan verder bouwen en dat niemand je af kan nemen. Gebruik het om de vredige wereld te creëren waarin je zo graag wilt leven.

  • […] Draag zorg voor je lichaam. Innerlijke rust klinkt zo groots en spiritueel. Maar je kunt geen innerlijke rust hebben als je slecht eet of niet genoeg slaap krijgt. Gezond eten, slaap, en fatsoenlijke medische zorg zijn het fundament voor het vinden van innerlijke rust. […]

  • […] en doelen kan combineren om zoveel mogelijk uit je gewenste doelen te halen. Vooruitgaan met een doel in het leven is waar deze challenge over gaat. Ik hoop dat je begint in te zien dat deze dingen echt mogelijk […]

  • >