Het belang van persoonlijke groei voor je werkzekerheid

levenslang leren

In een competitieve arbeidsmarkt, waar er in veel sectoren minder vacatures beschikbaar zijn dan er vraag naar is, staat de wens en de mogelijkheid om je behoefte om te laten zien dat je wilt groeien en te verbeteren, voorop. Werkgevers zijn niet enkel op zoek naar beschikbare arbeidskrachten. Ze willen werknemers met vaardigheden zoals kritisch denken en sterke leiderschapskenmerken. Wanneer bedrijven hun tijd en resources investeren om een individu in hun cultuur te integreren, willen ze er zeker van zijn dat ze waar voor hun geld krijgen.

Een van de beste manieren om te laten zien dat je hun investering waard bent, is om hun te laten weten dat je open staat voor persoonlijke ontwikkeling. Dit enthousiasme voor levenslang leren verhoogd niet enkel je kansen om aangenomen te worden. Constant laten zien dat je wilt groeien verlengt ook je arbeidsduur of ambtstermijn bij dat bedrijf. Lees verder om meer te leren over het belang van zelfontwikkeling voor werkzekerheid. En wat je kunt doen om je nieuwe baas te laten zien dat je je inzet om mee te groeien met de behoeften van het bedrijf.

Ga erop en erover

Zeker wanneer je nieuw bent. Het is belangrijk dat je laat zien dat je bereid bent om 110% moeite te doen. Doe de taken die van je gevraagd worden, maar zoek ook naar manieren waarop je je job beter of sneller kunt doen. Of er iets aan toe te voegen. Je leidinggevenden zullen je inspanningen appreciëren en ook zien welke creativiteit je erin gelegd hebt. Deze bedachtzaamheid is een signaal van iemand die wil groeien.

Vermijd burnout

Wees voorzichtig wanneer je erop en erover gaat. Verwaarloos de andere aspecten van je leven niet. Er is meer in een compleet persoon zijn dan enkel je professionele betrekking. Tijd nemen voor je hobby's, vrienden, en gezondheid zal je helpen om je stressniveau’s te verlagen en je geest scherp te houden. Zo kun je alle drukkende behoeften van je job tijdens werkuren doen. Work-life-health balans kan moeilijk zijn om in stand te houden, maar het is cruciaal voor je persoonlijke voldoening en je job prestaties.

Draag bij aan het team

Laat zien dat je een team-player bent die compromissen kan sluiten. Laat zien dat je kan samenwerken aan een algemeen bedrijfsdoel. Wanneer je dit doet laat je zien dat je meer bent dan enkel het zoveelste nummer, en dat je echt geïnteresseerd bent in deel zijn van de bedrijfscultuur. Jezelf identificeren met iets groters dan jezelf is een grote indicator voor iemand die wil groeien als persoon.

levenslang leren

Levenslang leren

Levenslang leren is de sleutel tot zelfactualisatie. Openstaan voor leermomenten kan een voordeel zijn voor je werkzekerheid. Het toont niet enkel je interesse om te evolueren, je leert ook concrete jobvaardigheden die je in je job kan inbrengen. 

Wanneer het op waarde aankomt, zullen de werknemers die het meeste weten en bereid zijn om up-to-date te blijven in hun vaardigheden, diegenen zijn die de kroon dragen. Je wilt echter niet enkel focussen op leren. Zorg ervoor dat je die kennis kunt laten zien. Start een blog of schrijf een whitepaper.

Jezelf als een expert in jouw kennisveld positioneren, zal je onmisbaar maken voor je huidige werkgever. Het geeft je ook een voordeel wanneer je onderhandelt voor een hoger loon, meer extra-legale voordelen of een betere positie ergens anders als je dat wenst.

Laten zien dat je je inzet voor zelfontwikkeling is één manier om ervoor te zorgen dat je je job veilig stelt. Ongeacht welke sector. Niemand kan in de toekomst kijken. Maar deze stappen zetten zal een hefboom creëren voor de kansen in je carrière.

  • […] constant te blijven leren, vul je de toolbox van je brein met hopen informatie die je op frisse manieren kan gebruiken. Je […]

  • >