Het belang van jouw ‘waarom’

jouw waarom

In de post van vandaag breng ik je graag even terug naar het concept van jouw waarom.

Als je het je herinnert, is je waarom de reden voor het streven naar een specifiek doel of voornemen. Het is de onderliggende factor die je handelingen stuurt.

Dit is waarom het zo belangrijk is om het te begrijpen. Soms denken we dat we onze redenen om iets te willen begrijpen en daardoor stellen we hier nooit vragen bij.

Het is naar mijn mening dat je erg dichtbij en persoonlijk moet worden met je doel als je ergens in wilt slagen. Laat me het belang van je waarom verder toelichten.

Meer over jouw waarom

jouw waaromJouw waarom vertelt je wat er echt belangrijk voor je is. Het laat je doelen vooropstellen en helpt je te verzekeren dat je niet iets nastreeft dat je niet echt wilt.

Zonder het kennen van je waarom is het erg makkelijk om een droom na te volgen die niet bij je past. Ik gebruik het woord ‘doel’ vaak in verband met je waarom.

Dit is omdat ik denk dat je waarom het doel moet zijn achter alles wat je doet. Het hebben van een doel zonder echt te je waarom te begrijpen zorgt voor een moeilijke weg, misschien zelfs voor falen.

Het belang van jouw waarom

Het waarom achter je voornemen is belangrijk voor een heleboel redenen. Het geeft je een beter begrip voor jezelf.

Volledig begrijpen waarom je iets doet vergt wat zelfonderzoek. De cursus “De Reis Naar Jouw Authentieke Zelf” is daar perfect voor. Dit schrikt soms mensen af maar ik kan je verzekeren dat het de moeite zeker waard is door de resultaten die het je kan brengen.

Het kennen van je waarom biedt je een richtlijn om te volgen. Zonder dit ben je verloren en ben je op pad naar wat je hoopt dat de juiste bestemming is.

Dit is geen manier om te bereiken wat je wilt. Als je jezelf verloren voelt op je weg is er een goede kans dat je nooit geraakt naar waar je echt wilt zijn.

Een goed begrip hebben van je waarom is een van de beste motivators ooit. Je kan het ophalen op momenten dat je het moeilijk hebt.

Omdat het zo’n diep en persoonlijk aspect is dat gebaseerd is op jouw intrinsieke waarden zal je waarom zo’n sterke invloed op je hebben dat het je voorbij de uitdagingen brengt.

Tips voor het vinden van je waarom

Het vinden van je waarom komt erop neer dat je jezelf een heleboel vragen moet stellen.

De antwoorden zullen je helpen te bepalen of een doel of voornemen dat je in gedachten hebt echt bij je past of dat je het nog moet aanpassen of volledig laten gaan.

Neem een pen en papier om notities te nemen bij het evalueren van elk doel. Schrijf de redenen op waarom elk doel belangrijk voor je is.

Als je echt moeite moet doen is de kans groot dat dit doel of voornemen niet echt bij je past en erg moeilijk te bereiken zal zijn.

Schrijf vervolgens op hoe je je zal voelen of wat je zal verdienen bij het bereiken van dit doel. Vraag jezelf tot slot af of het bereiken van dit mijlpaal je gelukkig zal maken. Je zal erg veel leren van die vraag alleen.

Je hebt misschien opgemerkt dat ik erg gepassioneerd ben over het concept van waarom bij het stellen van je doelen. Ik raad je enorm aan om in aanraking te komen met je eigen waarom voor het bereiken van de doelen die je kiest terwijl we verder gaan in dit proces. Je zal erg veel ontdekken.

>