Het belang van een positieve mindset

positieve mindset

Ja, jouw manier van denken heeft een aantal directe effecten op andere aspecten van je leven.

Als je weet dat je de neiging hebt om het glas als half leeg te zien, is het veranderen van je mindset een doel dat zeker de moeite waard is.
Beter stressmanagement, verbeterde gezondheid, sterkere relaties en verhoogd carrière succes zijn maar een paar van de vele manieren waarop je leven kan verbeteren door een verschuiving in je denkproces.
Laten we een kijkje nemen naar het belang van een positieve mindset. En ook naar een paar manieren om het positieve denken te cultiveren.

Positief denken en je innerlijke criticus

Positief denken houdt in dat je op een meer pro-actieve manier naar de tegenslagen van het leven kijkt. Door te focussen op mogelijkheden en oplossingen in plaats van op alles wat verkeerd is, is de kans groter dat je productieve gedachten over de situatie produceert. Het stemmetje binnenin ons bestaat uit automatische gedachten. Deze gedachten vliegen door ons hoofd wanneer we met een probleem of complexe situatie geconfronteerd worden.

Deze gedachten gaan meestal ofwel in negatieve, ofwel in positieve richting. En ze hebben een sterke invloed op hoe we ons over onszelf, een situatie of het leven in het algemeen, voelen. Omdat deze gedachten automatisch zijn, komen ze meestal voort uit onze eerdere ervaringen. Ook door vooraf opgevatte begrippen of gebrek aan informatie. Meer positieve gedachten kunnen geproduceerd worden door research, onderzoek of doelgerichte beschouwing. Het onderbreken van je automatische “zelfpraat” laat je informatie ontdekken of een meer realistische kijk op het probleem overwegen. Dit kan leiden tot affirmatieve overtuigingen die nodig zijn om praktische oplossingen te ontwikkelen. Dit proces wordt het reframen van negatieve zelfpraat genoemd. Het is relevant bij je kijk op het leven.

positief denken

Voordelen van een positieve mindset

Mensen vinden het leuk om zich te omringen met vrolijke mensen. Je zou versteld kunnen staan hoe je sociale opportuniteiten verbeteren met een verschuiving in je denken. Je relaties zullen verbeteren wanneer je start met problemen in een positief daglicht te stellen. Het is gemakkelijker om je doorheen misverstanden te werken wanneer je ze pro actief benadert. Hetzelfde principe geldt voor stress. Je zorgen maken en constant aan slechte dingen denken is het fundament van stress.

Door simpelweg je gedachten in een andere richting te sturen, elimineer je de primaire bron van je stress. En dit kan leiden tot het verbeteren van je fysieke en mentale gezondheid. Door het gevoel dat je de controle hebt over je stressoren, zal je angstgevoel verminderen. Het kan zelfs effect hebben op het verminderen van depressie.
Je zal je spieren voelen ontspannen en je concentratie zien verbeteren. Positief denken kan ook je cardiovasculaire gezondheid en je algemene levensduur verbeteren.

Manieren om op positief denken te focussen

Het cultiveren van een meer positieve mindset vraagt actieve aandacht op je gedachtenpatronen en het oefenen van de gewoonte om negatieve gedachten te herkaderen. Het kan nuttig zijn om een lijst te maken van de gebieden waarin je meer geneigd bent om pessimistisch te kijken. Dit zal je helpen om bewust om te gaan met je meest gevoelige kwesties. Beoordeel je vooruitgang doorheen de dag door nota te nemen van de momenten waarop je succes had. Door dit te doen verhoog je je motivatie en moedig je vooruitgang aan.

Vermijd om te lang bij misstappen te blijven stilstaan. Concentreer je in plaats daarvan op de manier waarop je voorwaarts beweegt. Doe moeite om je te omringen met gelukkige mensen die meestal naar de zonnige kant kijken. Dit zal je een rolmodel geven dat je kan volgen. Heb de intentie om je zelfpraat te herkaderen en weet dat dit een proces is dat oefening en tijd vergt.

Het belang van een positieve mindset en positief denken en het effect op je leven kan je beter niet minimaliseren. Je denken veranderen heeft echt een impact op een hoop positieve manieren. Je zal merken dat je je beter begint te voelen over de moeilijkheden in je leven. En dat vertaalt zich in zoveel fantastische resultaten.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: