Geef het goede voorbeeld aan je kids

goede voorbeeld

Wees een goed voorbeeld voor jouw kinderen & maak veranderingen in de plaats van klachten

Als je een ouder bent weet je wel hoe indrukwekkend kinderen kunnen zijn.

Dit omvat kinderen van alle leeftijden en stadia, van de geboorte tot dat ze volwassen zijn. Op zeer jonge leeftijd zullen je kinderen beginnen je na te doen. Het ligt in de menselijke aard en kan worden verwacht in verschillende stadia van de ontwikkeling.

Dit is waarom het zo belangrijk is om het beste voorbeeld mogelijk te zijn voor je kinderen. Ik ben er zeker van dat je dit al weet maar ik weet ook hoe kleine gewoonten vaak niet als erg belangrijk worden ervaren.

In de post van vandaag heb ik het graag over waarom het zo belangrijk is om een goed voorbeeld te zijn voor je kinderen door veranderingen door te voeren in de plaats van te klagen.

Wat ze leren

Wanneer je regelmatig klaagt zullen jouw kinderen redelijk wat leren uit jouw gedragingen. Ze leren dat de wereld een negatieve plaats is waarin ze zeer weinig controle hebben. Ze zullen het zien alsof alles buiten hun handen ligt en dat het leven hen overkomt in de plaats van zelf de regisseur te zijn van hun eigen ervaringen.

Kinderen die een mentaliteit van klagen in zich opnemen zullen snel beginnen te geloven dat slechte dingen de fout zijn van omstandigheden of personen van buitenaf. Dit kan het de boodschap sturen dat ze niet in fout zijn voor slechte beslissingen of moeilijke situaties.

Hoe ze reageren

Wanneer kinderen de boodschap krijgen dat klagen aanvaardbaar is en dit omarmen als een levensstijl, zal hun leven beïnvloed worden op een heleboel negatieve manieren.

Ze leren hulpeloos te zijn. Ze zullen geneigd zijn achteruit te liggen en een moeilijke situatie accepteren als hun lot in het leven in de plaats van iets proactiefs te ondernemen om het probleem op te lossen.

Dit type ingesteldheid is enorm schadelijk voor de eigenwaarde en het zelfvertrouwen van het kind. Ze ontwikkelen ook wat bekend staat als ‘external locus of control’. Deze term betekent dat ze de dingen zien alsof alles buiten hun doen ligt en het gewoon overkomt.

Hierdoor denken ze dat ze hun leven niet kunnen verbeteren. Iemand met een interne locus van controle voelt dat de kracht te veranderen in zich zit.

Het is een veel gezondere manier om naar de wereld te kijken. Tot slot kunnen kinderen een enorm negatieve attitude ontwikkelen wanneer ze zijn blootgesteld aan chronisch klagen. Ze beginnen te denken dat niets hun fout is of dat ze niet de schuld hebben voor hun slecht gedrag.

Manieren om te veranderen

goede voorbeeldVoorbij de cyclus van klagen geraken om je kinderen te tonen dat er een betere manier bestaat lijkt misschien overweldigend. Een gewoonte voor jezelf veranderen is op zich al moeilijk.

Die van je kinderen doorbreken lijkt misschien onmogelijk. Het goede nieuws is dat dit wel mogelijk is. Door je eigen gedragingen te veranderen kan je je kinderen hun problemen helpen overwinnen.

Deze ommekeer zal niet op één dag gebeuren.

Het vergt babystapjes. Begin met jouw eigen klachten onder controle te krijgen. Vervolgens open je de communicatie. Praat met hen over hoe ze eraan kunnen werken de dingen te veranderen die hun frustreren.

Leg de nadruk op het brainstormen van oplossingen voor de problemen die hun van streek maken. Vergeet niet de manieren waarop je omgaat met dingen die je niet kan veranderen met hen te delen.

Het is mogelijk om je kinderen te helpen een meer positieve visie op het leven te krijgen en hun reis naar tevredenheid te ondersteunen. Click To Tweet

Dit doe je door model te staan voor de gedragingen die je leert tijdens onze reis. Je zal versteld staan van wat ze allemaal opnemen door naar jouw herontdekking te kijken.

>