Geef aandacht aan het effect van bepaalde taken op jouw energie

natuurlijke energie flow

We hebben allemaal dingen die we moeten doen. Sommige taken zorgen ervoor dat we enthousiast worden en geven energie, terwijl andere taken uitputtend zijn. Je aandacht vestigen op hoe je taken je energie en gemoedstoestand beïnvloeden zal je helpen om een routine en planning op te stellen die je energie maximaliseert en de dingen van je to-do lijst helpt volbrengen.

Heb je ooit nagedacht over hoe verschillende taken je energie beïnvloeden?

Gaan er belletjes rinkelen in je hoofd en ben je het eens?

Wanneer we ervan houden om iets te doen kan het ons energie geven en ons motiveren. Wanneer we er niet van houden kan het tegenwerken en voel je je moe en vermijdend. Ondanks hoe we ons voelen moeten onze noodzakelijke taken toch voltooid worden- daarom is het beter dat we manieren vinden om onszelf klaar te stomen voor succes!

Spendeer de tijd met het observeren van hoe je taken je energielevels beïnvloeden en overweeg een van deze handige filosofieën wanneer je je to-do lijst aanpakt. Er zijn drie gebruikelijke manieren om taken aan te pakken afhankelijk van je natuurlijke energie flow: progressief, dalend en stijgend.

Progressief-

“When eating an elephant, take one bite at a time”– Creighton Abrams

Abrams moedigt ons aan om de grote taken te voltooien door kleine hapjes te nemen. Door niet te veel in een keer te willen doen zal de taak voltooid worden zonder overweldiging. Herhaaldelijk kleine deeltjes doen, onafhankelijk van hoe ze er uit zien, zullen een klein werkje maken van een groot project.

Dalende volgorde-

Sommige mensen verkiezen om hun meest moeilijke taken eerst uit de weg te werken. Dit is vaak een geweldige manier voor ochtendmensen die de dag starten met bakken vol energie zodra hun ogen opengaan. Een planning opstellen met de meest moeilijke delen in het begin – terwijl je energie het hoogst is – laat toe dat naarmate de dag vordert, je werklast vermindert. Het effect van het combineren van je meest serieuze taken met je piek van ochtendenergie maakt het mogelijk om de dingen klaar te krijgen zonder je uitgeput te voelen op het einde van de dag.

Stijgende volgorde-

natuurlijke energie flowNachtuilen zijn beter geschikt om moeilijke taken op het einde van de dag te doen. Proberen om de moeilijke taken voor de middag te voltooien is een ramp voor een nachtuil. Bewust zijn van het beste tijdstip in de dag om je taak te voltooien is essentieel voor het in balans houden van je energiereserves terwijl je de dingen die je moet doen voltooit.

Ontdek jouw energiepatroon en pas de methode die bij je natuurlijke energie flow past toe in je planning. Wees bewust van het natuurlijke ritme van je familieleden, dit is misschien verschillend van het jouwe. Leg de nadruk op de verschillen tussen jezelf en de mensen in je leven. Als je partner een tegengesteld energiepatroon heeft, deel dan de dagelijkse werklast en vraag hen om te helpen wanneer zij het meeste energie hebben zodat jij ze kan ondersteunen wanneer jouw energielevels het hoogst zijn.

Je energie flow is direct verbonden met je mogelijkheid om taken te volbrengen. Gebruik dit ritme in jouw voordeel en je zal je to-do lijst met gemak voltooien.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: