Gebruik meditatie om bewustzijn te creëren

kracht van meditatie

Er zijn veel manieren om het concept van bewustzijn te interpreteren en te definiëren. Laten we, voor het doel van dit artikel, naar deze term kijken als in relatie tot zelfontwikkeling en groei.
Bewustzijn refereert naar de onbevooroordeelde kracht van observatie. Observatie zonder zelf-beïnvloedde gedachten of perceptie die in de weg staan. Als mensen zijn we erfelijk bevooroordeeld om de wereld door onze eigen bril te bekijken.

We geven betekenis aan de wereld rondom ons doorheen onze eigen filters. Soms zijn die filters zwaar beslagen door foute inzichten, lage eigenwaarde of misverstanden. Bewustzijn is het pakken van de betekenis van een gebeurtenis of ervaring door een meer heldere bril. Ver weg van zoveel mogelijk vooroordelen. Het is de dingen zien zoals ze zijn. Om dit mogelijk te maken is het noodzakelijk dat je in het moment aanwezig bent. Dat je afleidingen, zoals je innerlijke negatieve zelfpraat, volledig blokkeert. Een van de meest effectieve methodes om bewust te worden, is het uitoefenen van meditatie. Je zal ontdekken hoe je meditatie kan gebruiken om bewustzijn te creëren en de voordelen die je eruit kan halen.

Brengt je focus op het heden

Om je meer bewust te worden en dingen in het heden op te merken zoals ze echt zijn, dingen die anderen misschien over het hoofd zien, is het nodig om mindfullness te ontwikkelen. Mindfulness is de kunst van het ervaren van het hier en nu. Met zoveel zorgen en verplichtingen, denken de meesten onder ons aan miljoenen dingen doorheen de dag.
Wanneer er zoveel afleidingen door ons hoofd spoken, is het onmogelijk om volledig bewust te zijn. Onze zintuigen raken overweldigd en we missen wat nu, op dit moment gebeurt.
Meditatie helpt je om je geest helder te krijgen en traint je brein om de rommel te elimineren.

mediteren

Elimineert de rommel

Meditatie komt in verschillende vormen. Het maakt eigenlijk niet uit welke vorm je prefereert. Zolang je er maar op regelmatige basis gebruik van maakt. Het vergt oefening om te leren hoe je het nutteloze lawaai uit je geest filtert en leert hoe je focust op het moment. 

Een gemakkelijke manier om te beginnen is simpelweg gaan zitten op een rustige plaats, je ogen toe te doen en diep in en uit te ademen. Focus enkel op je ademhaling. Als er gedachten in je opkomen, merk je gewoon op dat ze er zijn en laat je ze weer gaan. Focus gewoon terug op je ademhaling. Dit vraagt oefening. Maar je zal merken dat het snel gemakkelijker wordt om de rommel in je geest te negeren en te focussen op je ademhaling of op het door jou gekozen project.

Krijg controle

Zovelen onder ons laten onze gedachten en impulsen de controle over ons nemen. We reageren op elke emotie en worden bij het minste in een chaos gegooid. Je herkent jezelf misschien hierin. Als dat het geval is, weet dan dat meditatie je kan helpen om controle over je gedachten, angsten en emoties te krijgen. Met deze controle komt ook groter bewustzijn zonder vooroordelen. Je geest en zijn inhoud zijn je tools. Jij beslist hoe je ze gebruikt. Als je mediteert zal je merken dat deze transformatie in stappen gebeurt. Het is een geweldig gevoel wanneer jij je realiseert dat jij de touwtjes in handen hebt.

Meditatie kan je bewustzijn verhogen en verbeteren. Meer bewust worden van hoe de wereld echt in elkaar zit, in plaats van door een beslagen bril te kijken, is essentieel voor elk succesvol zelfontwikkelingsplan.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: