Ga van een voornemen naar een verandering in levensstijl

dankbaarheid

Zoals we hebben besproken mislukken erg veel voornemens.

We hebben allemaal het enthousiasme gevoeld van het stellen van een voornemen om na enkele weken of maanden volledig uitgedoofd te geraken.

Ik heb enkele manieren om deze neiging te overwinnen gedeeld met jou, zoals het SMART stellen van doelen. Ik heb je ook een aantal tips aangeboden om je motivatie te behouden.

In het artikel van vandaag deel ik graag een van de meest invloedrijke strategieën die ik ken om op schema te blijven met je wensen.

Laten we het hebben over manieren om van een voornemen naar een verandering in levensstijl te gaan.

Het invoeren van nieuwe gewoontes in je leven kan leiden tot blijvende verandering in levensstijl en zal veel effectiever zijn op lange termijn. Ik zal je tonen hoe.

Begin klein

Het nemen van babystapjes richting je doel is een slimme strategie voor het ontwikkelen van gewoontes die blijven.

Deze filosofie kan gebruikt worden over verschillende gebieden.

Eerst en vooral kies je best enkele voornemens om mee te beginnen. Een of twee is redelijk. Je kan er later nog altijd toevoegen.

Dit helpt je om dingen handelbaar te houden en laat je focussen op de dingen die echt belangrijk voor je zijn. Blijf vooral realistisch.

Kies voor kleine veranderingen die je gemakkelijk in je leven kan incorporeren. Je kan verder bouwen op deze veranderingen om zo op termijn meer impactvolle en grotere gewoontes te creëren.

Door dit te doen zal je de kans dat ze blijven en je echt een verandering in levensstijl teweegbrengt verhogen.

Wees bewust

Ken jezelf en wees niet bang om eerlijk te zijn over je uitdagingen. Het erkennen en confronteren van je zwaktes zal je helpen om deze te overwinnen wanneer je je levensstijl aanpast.

Het is ook belangrijk om je triggers te kennen als je je oude, slechte gewoonten wilt verpletteren en vervangen door nieuwe gewoonten.

Wanneer we ons kwetsbaar en onzeker voelen vallen we gemakkelijk terug op wat we kennen. Het herkennen van dit patroon is essentieel om het te kunnen doorbreken.

Zoek balans

verandering in levensstijlOm gewoonten blijvend te maken moet je jezelf vergeven wanneer je wat achteruitgaat en sta jezelf toe plezier te hebben.

Hard-core gaan 24/7 richting je torenhoge doel leidt enkel tot een burnout.

Het is noodzakelijk dat je een balans vindt die werkt voor jou, een balans die je gemotiveerd en tevreden laat voelen over je vooruitgang maar die ook een beetje ruimte biedt om een pauze te nemen om jezelf op te laden.

Schrijf je vandaag nog in voor ons Jaarprogramma Reis Naar Je Authentieke Zelf en je krijgt alle tools die je nodig hebt om die balans te vinden.

Dit zijn enkele suggesties om je op weg te helpen bij het veranderen van je ingesteldheid. Waarbij je voorheen een overweldigend voornemen in een keer aanpakte naar een ingesteldheid waarbij je kleine veranderingen maakt.

Die veranderingen leiden tot de creatie van gewoonten voor de rest van je leven. Eens je deze nieuwe gewoonten incorporeert in je dagelijkse routine zal je je al snel afvragen hoe je ooit zonder ze gedaan hebt.

  • […] Beslissen een doel na te streven omdat het voelt alsof je het zou moeten doen omdat zoveel mensen het doen zorgt voor onechtheid tegenover jezelf en je kernwaarden. […]

  • […] Overtuig jezelf om een kleinere stap te nemen richting je doel om vervolgens je beloning te krijgen. Weet dat je soms je beloningssysteem zal moeten aanpassen als het niet goed voor je werkt. Let op en wees flexibel om het meeste uit dit systeem te halen. […]

  • >