Focus op het positieve – het goede vinden in verandering

focus op het positieve

Het is tijd om een versnelling hoger te schakelen.

Gisteren lag de focus op het overkomen van de overweldiging die veranderingen in ons leven kan brengen.

Vaak gebeurt het wanneer we denken aan veranderingen in ons leven dat we automatisch aan de negatieve dingen die hierbij komen denken.

Hoe dan ook kunnen er zelfs in periodes van stress en strubbelingen ook goede dingen komen uit het door elkaar schudden van je leven.

De tijd nemen om je focus te leggen op het positieve en het vinden van het goede in verandering is een andere strategie die je kan helpen beter om te gaan met onzekerheid. Laat me je tonen op welke manieren dit kan.

Ontdek je eigen krachten

focus op het positieveMet verandering komt aanpassingsvermogen. We moeten aanpassen om met de stoten om te kunnen gaan.

Je zal enkele van je grootste krachten ontdekken terwijl je omgaat met de veranderingen die het leven je toegeworpen heeft.

Je bent misschien creatiever dan je had verwacht wanneer je op enkele slimme ideeën komt om snel geld bijeen te rapen.

Misschien ben je een goede netwerker en kan je mensen rondom je krijgen in periodes waarin je het niet alleen aankan.

Verandering kan echt het beste in ons naar boven brengen.

Zorg dat je wat elastischer wordt

Een andere kwaliteit waarvan je misschien niet wist dat je het had is elasticiteit.

Een elastisch (of flexibel) persoon raapt zichzelf op wanneer het leven hem de grond in boorde.

Vaak hebben we geen keuze en moeten we doorgaan zonder opgeven. Tegenslagen kunnen je echt je potentieel om terug te slaan tonen.

Leer iets nieuws bij

Het is goed als je op je vrienden steunt in moeilijke tijden. Maar er zijn ook periodes waarin verandering vergt dat je iets leert dat volledig nieuw voor je is.

Dit type van persoonlijke ontwikkeling is van onschatbare waarde. Nieuwe vaardigheden verkrijgen of nieuwe karaktereigenschappen ontdekken is haast altijd een zegen.

In de plaats van een situatie te bekijken als een probleem kan het helpen om de situatie te bekijken als een kans op bij te leren.

Werk aan je zelfvertrouwen

Al het bovenstaande zijn bijkomstigheden van verandering die kunnen leiden tot een enorme boost in je zelfvertrouwen.

Wanneer je een grote verandering aanpakt als een leider zal je sowieso een gevoel van trots en voldoening krijgen.

Ontdekken hoe sterk, elastisch, slim, inventief en creatief je kan zijn brengt je een hoop goede gevoelens zoals geen ander kan.

Herontdek je leven

Verandering vraagt soms naar een complete herontdekking van je leven.

Gooi het oude buiten en vervang het door het nieuwe. Er zijn enkele levensgebeurtenissen die zo groot zijn dat je nooit meer dezelfde zal worden.

Dit is oké. In sommige gevallen is dit zelfs geweldig. Wanneer iets gebeurt dat een complete omkeer bezorgt zonder jouw instemming, kan het je achterlaten met een gevoel van machteloosheid.

Verander dit gevoel door na te denken over manieren waarop je deze gebeurtenis kan omvormen om jou een voordeel te bieden.

Misschien is het verliezen van je job net datgene dat je nodig had om kennis te maken met een industrie waar je al jaren geobsedeerd van bent.

Eventueel zal een relatiebreuk je dwingen om na te denken over de relaties die je tot nu toe bent aangegaan. Onverwachte verandering is vaak net dat duwtje dat we nodig hebben om een meer authentiek leven te kunnen leiden.

Al deze dingen passen misschien niet bij jou situatie maar ik hoop dat je ten minste inziet wat het veranderen van je visie op verandering kan doen voor jouw uitkomst.

Door het aanpassen van de manieren waarop je naar de omstandigheden kijkt kan je vooruitgaan op een meer positieve en gezonde manier.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: