Even samenvatten: Hoe spirituele meditatie of gebeden je kunnen helpen in je dagelijks leven

meditatie en gebed

We hebben zoveel besproken in deze reeks over meditatie en spiritualiteit. Laten we een moment nemen om alle stukjes samen te voegen en te onderzoeken op welke manieren bidden en mediteren je kunnen helpen.

Deze twee dingen zijn ondanks hun verschillen in handelingen toch erg gelijkaardig. Ze zijn beide doelbewuste handelingen om even tot rust te komen, je gedachten te focussen en je een heleboel sterke voordelen te bieden.

Spirituele meditatie en gebed kunnen beiden helpen in je dagelijks leven. Ik zou graag verder met het concept van dichtbij te bekijken.

Betere gezondheid

meditatie en gebedZoals we al gezegd hebben, helpen meditatie en gebed je bij het verkrijgen van gezondheidsvoordelen.

Een lagere bloeddruk, verlaagde kans op hartziekten en vermindering van stress zijn allemaal resultaten die bereikt kunnen worden door mindful te handelen dag na dag.

Controleren van je gedachten

In de plaats van je gedachten in het wild te laten lopen over al je problemen, zorgen en potentiële problemen zal het focussen van je gedachten op gebed of meditatie je brein leren om zich enkel op het heden te concentreren.

Je kan zelfs de neurale wegen in je hersenen aanpassen door herhaalde meditatie of gebed. Je zal dus minder beïnvloed worden door omstandigheden van buitenaf dan voorheen.

Verbeterd concentratievermogen

Het verminderen van stressfactoren en je emotionele reacties hierop zullen je toelaten je te laten concentreren op wat belangrijk is op een specifiek moment.

Deze dingen leiden opnieuw naar een echte verandering in de manier waarop je brein werkt.

Je zal ondervinden dat wanneer je op regelmatige basis mindful je gedachten controleert je gedachten ook veel minder snel zullen afdwalen. Jij zal terug zelf de controle over je gedachten hebben.

Minder pijn

Doelbewuste gedachten geven je de mogelijkheid om je fysieke pijn te controleren. Er zijn studies die aantonen dat dit echt zo is.

De intensiteit van pijn wordt verminderd door meditatie omwille van de manier waarop je hersenen geherstructureerd worden.

Verlaagde depressie en angstgevoelens

Depressie en angststoornis zijn mentale gezondheidsstoornissen die erg veel voorkomen in onze samenleving.

Als deze dingen je gedachten verstoren kan het beginnen met meditatie of gebed zeker helpen.

Opnieuw komt dit omdat je in staat bent je gedachten te controleren en er ook fundamentele veranderingen in de hersenen plaatsvinden.

Meer geluk

Door de opeenstapeling van voordelen van meditatie en gebed zal je simpelweg een gelukkiger leven leiden. Vrede in je gedachten zal je voordelen bieden die binnensijpelen in alle aspecten van je leven.

Je zal merken dat je relaties veel hechter worden, dat je beter in staat bent je levensdoelen na te streven en dat je je zekerder voelt over je plaats in de wereld.

Al deze dingen zijn geweldig op zich. Als je ze samenneemt hebben ze een aanzienlijk positief effect op jouw wereld. Je dagelijks leven zal gelukkiger zijn, minder stressvol en gevuld met doelen.

  • […] kan brengen in je leven op manieren die je nooit hebt durven inbeelden. Geef het een kans en zie zelf de resultaten, wees geduldig terwijl je deze nieuwe gewoonte in je leven […]

  • >