Er zit kracht in de controle overnemen – initiëren van verandering

dingen waar je van houdt

Heb jij ooit dat gevoel van intense kracht ervaren wanneer je de leiding nam? Of wanneer je een nieuw initiatief opzette?

In de post van gisteren hebben we de kracht van het nemen van persoonlijke verantwoordelijkheid voor je veranderingen besproken.

Wat dit inhoudt is het nemen van verantwoordelijkheid voor je handelingen in de plaats van te zeuren om zo je zorgen te kunnen luchten. Dit concept klinkt misschien aantrekkelijk voor je maar misschien ben je onzeker over hoe je kan beginnen je ingesteldheid te veranderen. Dat is niet erg.

Vandaag wil ik even de tijd nemen om je in de juiste richting te sturen naar het nemen van de leiding en het initiëren van verandering in je leven. Je kan echt gaan van klagen naar tevredenheid.

Het vergt slechts wat oefening en toewijding van jouw kant. Laten we kijken naar enkele manieren om te starten.

Kijk onder het oppervlak

Klagen achterwege laten zal gemakkelijker zijn eens je beseft wat aan de basis van je klachten ligt. Deze stap is belangrijk en vergt complete eerlijkheid met jezelf.

Meestal hebben klachten een oorsprong of probleem.

Ze gaan vaak verder dan de oppervlakte.

Bijvoorbeeld, als je opmerkt dat je vaak klaagt over de manier waarop mensen je behandelen is de kans groot dat je onderliggende gevoelens over jezelf en je waarde hebt die hier opspelen.

Misschien voel je je niet goed over jezelf en projecteer je deze gevoelens naar anderen. Het kan ook zijn dat je verwachtingen onrealistisch zijn of dat je iets doet dat anderen verontrust.

De oorzaak van je klachten identificeren is noodzakelijk wanneer je wenst ze achterwege te laten.

Weet wat je wilt

initiëren van veranderingEens je enkele ideeën in je hoofd hebt over de redenen achter je klachten is het tijd om uit te zoeken wat je in de plaats wilt.

Wanneer je beslist dat je onrealistische verwachtingen hebt van anderen of dat je gewoon niet genoeg medeleven toont, kan je actie ondernemen naar het veranderen van deze dingen.

De volgende keer dat je klaagt, denk dan eens na of je het niet wat zachter kan aanpakken met de persoon die de oorzaak van je frustratie is. Toont wat medeleven en plaats jezelf in hun schoenen. Je kan ontdekken dat het probleem het niet waard is om over te klagen.

Ga vooruit

Nadat je de tijd hebt genomen voor wat zelfonderzoek en plannen is het tijd om je ingesteldheid te veranderen en vooruit te gaan.

Je voelt je waarschijnlijk beter nu je de dingen in perspectief gegoten hebt en een meer realistisch beeld hebt van de situatie. Het is bekrachtigend om de controle te hebben over je reacties en initiëren van verandering.

Je hebt nu de mogelijkheid te beslissen hoe je op proactieve wijze kan omgaan met frustrerende situaties op een manier die gezonder en productiever is dan nutteloos klagen.

Je klachten in de hand hebben en ze omvormen in een actieplan is een van de beste dingen die je voor jezelf kan doen. Je zal je tevredenheid boosten, een meer positief beeld naar voren schuiven en vooruit gaan in je leven op manieren die niet mogelijk zijn wanneer je vastzit in een oneindige cirkel van negativiteit en klachten.

>