Er is niets mis met jezelf omkopen om succes te bereiken

jezelf omkopen

Ik heb reeds vermeld dat het soms nodig is om trucjes uit te halen met je hersenen om je door moeilijke periodes te sleuren.

Mijn filosofie is het gebruiken van een gezonde strategie om je voorbij de obstakels te krijgen. Merk op dat ik de woorden ‘gezonde strategie’ gebruik.

Het gebruiken van trucs om jezelf te motiveren is goed zolang je jezelf uiteindelijk niet saboteert. Click To Tweet

Maak verstandige keuzes en deze trucjes zullen je helpen bij het overwinnen van de hordes die je tegenkomt op je pad.

Het gebruiken van beloningen is een fantastische motiverende strategie die ik graag met je deel. Laat me je tonen waarom er niets mis is met jezelf omkopen om succes te bereiken en hoe je dit juist doet.

Kies je beloningen

jezelf omkopenEerst en vooral moet je de beloningen kiezen die je zal gebruiken als motivators. Probeer dingen te kiezen die relevant zijn met betrekking tot je doel en die betekenis voor je hebben.

Als je tot doel hebt om €100 per maand aan je spaarboekje toe te voegen moet je beloning niet iets zijn dat extra geld kost. In dit geval kies je best voor een activiteit met vrienden die gratis of goedkoop is.

Als je beslist om geld te besteden aan je beloning is dit niet erg zolang je kan zeggen dat je dit geld sowieso zou opgedaan hebben en dat je je comfortabel voelt bij je keuze.

Zo kan je bijvoorbeeld beslissen om jezelf nieuwe loopschoenen te kopen die je al langer wou omdat je oude te versleten zijn om effectief te zijn. Deze schoenen heb je nodig. Ze maken je gelukkig.

Ze geven ook een ander voordeel bij het nastreven van je fitnessdoelen.

Deel het op

Vervolgens moet je bepalen wanneer je jezelf gaat belonen of jezelf omkopen gaat. Jezelf een prijs geven elke keer dat je iets goed doet is waarschijnlijk te veel van het goede.

Langs de andere kant is het wachten met belonen tot je je grote droom bereikt hebt ook niet goed doordat het de motiverende doelen van het omkopen net achterwege laat. Timing is alles.

Deel je grote doelen op in kleinere mini-doelen en kleine mijlpalen. Op deze manier zal je de motivatie hebben voor doelen die niet te ver buiten handbereik liggen.

Zorg voor afwisseling

Wees niet te gefocust op je doelen zodat je je flexibiliteit verliest en de tekenen voor verandering niet opmerkt. Zorg ervoor dat je flexibel genoeg bent in je aanpak zodat je een beloning kan toevoegen of wegnemen wanneer nodig.

Wanneer je het moeilijk hebt en voelt alsof je elke minuut kan opgeven kan het toevoegen van een check-in je voorbij deze horde duwen.

Overtuig jezelf om een kleinere stap te nemen richting je doel om vervolgens je beloning te krijgen. Weet dat je soms je beloningssysteem zal moeten aanpassen als het niet goed voor je werkt. Let op en wees flexibel om het meeste uit dit systeem te halen.

Dat is het. Jezelf omkopen is geen misdaad. Soms is het zelfs nodig als je door een enorm slechte dag wilt geraken op je pad naar succes. Voel je er niet slecht over.

>