En hoe nu verder?

positieve mindset en zelfontwikkeling

Oktober is zo goed als voorbij… een hele maand in het kader van positieve mindset en zelfontwikkeling. De kans is groot dat, als je elk artikel gelezen hebt en de suggesties hebt opgevolgd, je je hoopvoller voelt dan in het begin van deze poging. Je hebt zoveel geleerd en je mag trots zijn op jezelf! Laat ons even samenvatten wat we allemaal besproken hebben gedurende de afgelopen 30 dagen en een paar praktische ideeën bekijken over hoe je nu verder kan.

Wat heb je geleerd

We hebben zoveel materiaal besproken de afgelopen maand dat je je nu misschien wat overweldigd voelt. Niet doen. De meeste concepten die we in deze artikels besproken hebben zijn aan elkaar gerelateerd. Ze vormen samen een bundel vaardigheden die je geest en attitude zullen verbeteren terwijl je werkt aan je positieve mindset en zelfontwikkeling. We onderzochten de manieren waarop je gedachten en zelfpraat je hele leven beïnvloeden.

Dit is groots! Je hebt ook manieren ontdekt om je denken te veranderen zodat je je gewoontes ook kunt aanpassen. Een onderzoek naar doelen stellen en de impact op het succes in je leven was ook een belangrijk deel van onze reis. En tenslotte hebben we wat brein-wetenschap onderzocht en het feit dat het functioneren van je brein beïnvloed kan worden door externe acties en input.

De tools

Je hebt niet enkel de concepten onderzocht die tot een positieve mindset en zelfontwikkeling leiden. Je hebt nu ook een aantal concrete hulpmiddelen om het positieve denken te ontwikkelen en de vaardigheden die je nodig hebt om de persoon te worden die je wilt zijn. Hier zijn enkele van de tools die we besproken hebben om positieve, blijvende verandering mogelijk te maken: 

 • Ochtend ritueel
 • Dankbaarheids journal
 • Leesgewoonte
 • Persoonlijk ontwikkelingsplan
 • Visualisatie
 • Herkaderen van je gedachten
 • Zelfbewustzijn
 • Doelen stellen
 • Positief denken
 • Je brein beïnvloeden
 • Leermethodes
 • Het boosten van je zelfvertrouwen

Deze lijst van tools is niet de complete lijst die je doorheen de afgelopen 30 dagen gekregen hebt. Je ziet echter in een oogopslag wat er zoal is dat je kunt toepassen in jouw situatie en het focussen op jouw doelen.

En hoe nu verder

Hoe je nu verder gaat heb je volledig zelf in de hand. De tools die je nu bezit kunnen gebruikt worden op alle mogelijke manieren voor jouw leven en leerstijl. Zelfontwikkeling is een continue proces. Het stopt nooit. Je kan starten met je persoonlijk ontwikkelingsplan als gids voor het implementeren van je nieuwe kennis. Het is zelfs mogelijk dat je een compleet nieuw plan creëert voor hoe je de dag met een positieve mindset naar leren en ontwikkelen begint.

Dit plan kan de tools bevatten die jou het meeste aanspreken. Zorg er wel voor dat je jezelf niet overweldigt. Alle tools en vaardigheden die je geleerd hebt in een keer toepassen is onmogelijk en zal je eerder tegenwerken. Kies je favorieten, stel een kort plan op en begin eraan. Weet dat je je plan altijd onderweg kan aanpassen en bijvullen. Het hoeft niet perfect te zijn.

Wil je dieper ingaan op eigenwaarde en zelfvertrouwen, dan is de cursus Eigenwaarde Engagement wellicht iets voor jou. Wil je een journal bijhouden (bij Eigenwaarde Engagement wordt er een mooie meegeleverd) dan kan je misschien één van onze digitale journals downloaden (die kan je ook uitprinten als je dat wilt).
En dan heb ik nog alle artikelen in een mooi ebook gezet, zodat je ze als naslagwerk kan bijhouden.

Hopelijk vind je de kracht om je reis naar zelfgroei en een positieve mindset met hernieuwd enthousiasme verder te zetten. Je hebt de kennis, je hebt de tools en de attitude om de beste versie van jezelf te worden en je leven ten volle te leven. Geniet ervan!

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: