Elimineer zelfsabotage om je doelen te bereiken

kansen grijpen

Je hebt waarschijnlijk veel zin om te beginnen schrijven aan je 90 dagen doelen en deze ook te bereiken.

Tijd voor een zelfcheck.

Ga jij er altijd voor of speelt zelfsabotage soms een rol in je leven?

het is belangrijk dat wanneer je ooit aan zelfsabotage doet, je ook begrijpt wat dit precies is en hoe je van dit negatieve aspect in je leven kan afraken.

Een van de manieren waarop mensen zichzelf saboteren in deze moderne samenleving is het gebruik van drugs en alcohol. De wetgeving betreffende drugs begint erg tolerant te worden met sommige landen zoals Canada die de volledige wetgeving over marihuana heeft aangepast.

Het hebben van het geweldige idee om je 90 dagen doelen te plannen en behalen zal waarschijnlijk vervagen als uitstervende dieren wanneer marihuana in het plan zit.

Deze drug zorgt ervoor dat mensen de hele dag niets doen behalve televisiekijken en grote hoeveelheden eten consumeren. We kunnen dus ook stellen dat het gebruik van harddrugs of het overmatig gebruik van voorgeschreven medicatie ook je plannen zullen saboteren.

Dit omvat ook overmatig gebruik van elk type alcohol.

Anderen de schuld geven van problemen in je leven en niet vooruit kunnen gaan met doelen en succes is een andere vorm van zelfsabotage.

Het is veel te gemakkelijk om de vinger te wijzen naar je partner en beweren dat je niet vooruit kan gaan door problemen in je gezin. Je moet je hoofd hooghouden en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen succes.

Er is altijd een manier om rondom blokkades te geraken, zelfs in relaties die niet 100% ondersteunend zijn.

Wanneer je geld gebruikt dat apart gezet was voor dingen zoals je huur of de afbetaling van je auto en het gebruikt om jezelf te entertainen kan het zelfs om dubbele sabotage gaan.

Als je single bent, heb je het jezelf erg moeilijk gemaakt om rond te komen die maand en als je in een relatie bent zullen de discussies over het geld een zware last op je schouders vormen.

Dit soort zelfsabotage is vermijdbaar.

Je moet jezelf disciplineren en verantwoordelijk houden.

Zelfhaat en negatieve zelfpraat gaan hand in hand.

zelfsabotageWanneer je jezelf zwartmaakt heeft dit effect op je zenuwstelsel.

Ban reacties zoals “Ik ben stom” of “waarom kan ik nooit iets goed doen?” uit je woordenboek.

Het maakt niet uit of je het luidop zegt of in je hoofd, het effect in je hersenen en zenuwstelsel is hetzelfde.

Al de cellen in je lichaam hebben duizenden ontvangers en negatieve praatjes kunnen een invloed hebben op de peptiden. Peptiden bewegen doorheen je lichaam en maken zichzelf vast aan de ontvangers in het lichaam.

Wanneer de cellen splitsen kunnen negatieve peptiden vermenigvuldigen. Het goede is dat cellen vervangen kunnen worden. Als je altijd negatief praat over jezelf heb je de mogelijkheid om de werking van je lichaam te veranderen door te beginnen met positieve dingen te zeggen over jezelf.

Beeld je je cellen in als positieve energiedeeltjes die doorheen je lichaam zweven. Dit baant de weg tot succes.

Wanneer je de negatieve aspecten opstapelt is het erg moeilijk om in actie te komen en te plannen hoe je je doelen gaat bereiken.

Zelfs je genen worden beïnvloed door de manier waarop je denkt en praat. Vanaf vandaag krijg je de controle over je lichaam. Je positieve ingesteldheid zal doorheen je lichaam gaan via je cellen en genen en een heel nieuwe jij creëren.

Laten we het tot slot hebben over de comfort zone.

Dit is een beetje verschillend van negatieve zelfhaat, dat hard en abrupt is.

Het saboteren van jezelf en je doelen kan gebeuren door jezelf te behandelen als een baby.

Wanneer je jezelf zegt dat je moe bent en een dutje nodig hebt doe je aan comfortpraat. Voordat je neerligt zeg je jezelf dat het een zware dag was en dat je een ijsje verdiend hebt nog voordat je wenst dat de wereld stopt met je te irriteren.

Op het moment dat deze zelf saboterende gedachten in je hoofd komen is het veel beter om tegen jezelf te zeggen dat het eten van een appel in combinatie met een korte wandeling je zal opvrolijken. Het veranderen van je dialoog zal jou doen veranderen.

  • […] in jouw voordeel uitdraaien. Wanneer je reeds back-ups achterhanden hebt zal je tijd besparen wanneer je in de val loopt op de weg naar je […]

  • >