Een Simpele Gids Voor Het Bijhouden Van Een Journal

journallen

Het bijhouden van een journal is een mooie activiteit voor je persoonlijke groei. Het dwingt je om regelmatig over je leven te reflecteren. Het wordt meer voor de hand liggend waar jouw uitdagingen liggen wanneer je jouw ervaringen op papier zet.

Het kan ook dienen als een goeie manier om je leven vast te leggen en te zien hoe je over de jaren heen gegroeid bent. Binnen drie jaar ben je waarschijnlijk verrast wanneer je terugkijkt naar vandaag.

Het kan wel moeilijk zijn om te beginnen; waar moet je over schrijven? Gebruik je best een notitieboek, wordprocessor of iets fancy zoals een in leer gebonden journal?

Deze tips kunnen je helpen van start te gaan:

 

  1. Kies je medium. Het maakt echt niet uit waar je jouw leven in noteert; elk medium heeft zijn voor- en nadelen. Kies gewoon iets dat voor jou werkt.
    • Notitieboeken blijken wel een van de betere keuzes te zijn. De meesten onder ons spenderen elke dag veel tijd met het typen op onze computers (ik ook). Journaling in een notitieboek geeft je de kans om handmatig iets op te schijven. Het lijkt heiliger om met de hand te schrijven. Computers kunnen je ook afleiden; je kan gaan zitten om te journalen en uiteindelijk zit je op internet te surfen.
  1. Houd het kort. Natuurlijk kun je schrijven zoveel je wilt. Maar als je het kort houdt, dan is de kans veel groter dat je het regelmatiger doet. Zelfs een paar bullet points kunnen genoeg zijn om de essentie te bevatten van wat je die dag overkomen is.
  2. Zet het in je agenda. Wanneer je een notitieboek gebruikt, houd het dan langs je bed, of naast de koffiepot; op die manier vergeet je het niet. Zet een herinnering op je smartphone. Het is logischer om dit op het einde van de dag te doen zodat je over jouw dag kunt reflecteren, maar elk moment is beter dan geen moment. Kies jouw moment en houd je eraan.
  3. Mis nooit meer dan een dag. Dingen gebeuren, en het is gemakkelijk om hier en daar een dag te missen. Maar als je meer dan een dag op rij mist, mis je misschien ineens vijf dagen zonder dat je het gemerkt hebt. Wees consistent. Het kan moeilijk zijn om terug te kijken en de blanks op een latere dag in te vullen.
    • Wanneer je het toch vergeet en een paar dagen tussenlaat, vertrouw dan op je notities. Je kan terugkijken op je kalender of je planner en je emails om je geheugen een beetje op te frissen over hoe je dagen verlopen zijn.
  1. Track je vooruitgang naar je doelen toe. Lijst de dingen die het meest relevant voor je zijn op het moment zelf op. Bijvoorbeeld, als je probeert gewicht te verliezen, vermeld gerelateerde overwinningen, misstappen, en je gewichtsschommelingen. Als je probeert om een extra 1000€ te verdienen deze maand, houd dan een lopende telling bij van je vooruitgang.
  2. Houdt je journal privé en veilig. Wanneer je denkt dat iemand anders het misschien zal zien, aarzel je misschien om volledig open te zijn wanneer je erin schrijft. Dit is een gebied waarop computers in de schijnwerpers staan; met een fatsoenlijk paswoord heb je de CIA nodig om in je journal te geraken. Een simpele afgesloten lade doet natuurlijk evengoed dienst ????.

Voor je het weet heb je een rek vol van je journals.

bijhouden van een journalGeloof mij, ik kan het weten ????. Bedenk dat zelfs een halve pagina schrijven per dag je meer dan 3000 pagina’s oplevert in 10 jaar!

Ik hou van journalen. Journaling is een excelente manier om je leven bij te houden en je vooruitgang te meten. Bedenk hoe interessant het zou zijn om je huidige entries over 10 of 50 jaar te herlezen. Je wilt je journals misschien ooit aan je kinderen geven. Begin vandaag nog met jouw journal. Een leven dat het waard is om geleefd te worden, is het ook waard om op te schrijven!
En als je niet weet waar je moet beginnen, In Balans heeft het antwoord voor jou! ????

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: