Een korte meditatie zal je focus boosten

meditatie en yoga

Een van de meest voorkomende redenen waarom mensen niet mediteren is de tijd die erin kruipt. Mensen denken vaak dat ze geen tijd hebben om dagelijks te mediteren.

Het is waar dat de meeste voordelen behaald worden door regelmatige sessies maar ze moeten daarom zeker niet lang duren.

Slechts 30 seconden kunnen genoeg zijn om enkele voordelen van meditatie te ervaren. Deze sessies worden ook wel ‘micro-meditatie’ genoemd.

Ze zijn heel makkelijk in te passen in je dag, kunnen op elk moment gedaan worden en zijn heel makkelijk te leren. Laten we een kijkje nemen naar de manieren waarop korte meditaties je aandacht zullen versterken en enkele van de andere voordelen die je van deze gewoonte zal verkrijgen.

Over micro-meditatie

micro-meditatieEen micro-meditatie kan bestaan uit elke mindfulness oefening waarbij je bewust je aandacht weg van de buitenwereld brengt.

Ze kunnen worden uitgevoerd in slechts 30 seconden. Daardoor is het mogelijk om tijd opzij te zetten voor deze bewuste activiteit op zowat elke plaats en elk tijdstip van je dag.

Micro-meditaties zijn vaak doel gebonden. Dit betekent dat je ze kan aanpassen aan je specifieke noden of omstandigheden van dat moment.

Zoals je ziet, dit is een zeer veelzijdig middel met zeer veel mogelijkheden.

Manieren waarop je micro-meditaties kan doen

Wanneer je je afgeleid voelt kan een korte sessie waarbij je je focus legt op het nemen van diepe, zuiverende ademhalingen je helpen om je rustiger te voelen.

Voor de momenten waarop je je overweldigt voelt door je gedachten of zorgen kan je in gedachten een vredevolle plek visualiseren of rustig een mantra herhalen.

Voordelen van micro-meditatie

Soms kan het heel moeilijk zijn om een volledige meditatie in je dag te passen. Zeker voor beginners is het niet gemakkelijk om op regelmatige basis lange meditaties vol te houden.

Om de volledige voordelen van meditatie te ervaren moet je het op regelmatige basis doen. Een vorm van bewuste mindfulness onderhouden is veel makkelijker wanneer het minder dan een minuut van je tijd vereist.

De voordelen van deze mini sessies zijn oneindig. Uiteindelijk zullen ze zichzelf opstapelen en je naar een plek brengen waar je je aandachtiger, kalmer en bewuster zult voelen.

Meditatie wordt een gewoonte wanneer je er dagelijks mee bezig bent, onafhankelijk van de tijd die je erin steekt. Tot slot zijn micro-meditaties volledig aanpasbaar en kunnen ze zowat overal uitgevoerd worden.

Zoals je ziet zijn korte meditatiesessies zeer toegankelijk voor iedereen die wilt beginnen met meditatie op regelmatige basis en ook de voordelen wilt ervaren. Deze micro sessies zullen uiteindelijk uitgroeien tot een volledige meditatiesessie op regelmatige basis.

  • […] je de tijd neemt het leven dat je wenst te visualiseren zal alles scherper worden. Wanneer je spieren wilt trainen is de beste manier om dit te doen […]

  • >