Een journal kan een krachtig hulpmiddel zijn voor doelen en voornemens

journal

Als het gaat over voornemens en het behalen van doelen moet je soms wat truckjes achter de hand hebben.

De sleur van het dagelijks leven kan soms een bedreiging vormen voor de mijlpalen die je jezelf hebt vooropgesteld. Het is makkelijk je doel te vergeten.

Alles wat jouw doel vooraan in je gedachten kan houden is een goed ding. Voor zij die graag schrijven is een journal daarom ook een krachtig hulpmiddel voor je doelen en voornemens.

In de post van vandaag ga ik je laten zien hoe dit werkt en de voordelen van journaling voor je vooruitgang.

Jouw journal

Jouw journal kan elk middel zijn dat je toelaat je gedachten bij te houden.

Je kan dit elektronisch doen op je computer via Word of een ander tekstverwerkingsprogramma of zelfs via een app of website die je gedachten in een plaats bundelt.

Velen onder ons verkiezen het gebruik van technologie omdat we dit zo hebben geïncorporeerd in ons leven. Het is ook gemakkelijk om op te halen en verspilt minder papier.

Anderen hebben misschien liever de traditionelere manier, de papieren versie van journaling. Het schrijven met pen en papier kan erg therapeutisch werken.

Het maakt niet uit wat voor soort journal je kiest zolang je je er comfortabel bij voelt.

Het doel

De reden achter journaling is erg simpel. Het laat je toe je gedachten naar voren te halen en je redenen en je waarom achter je voornemens dicht bij de hand te houden.

Het neerpennen van je gevoelens met betrekking tot je doelen helpt je om alles op orde te krijgen. Je kan teruglezen en via deze weg patronen en motivaties ontdekken.

Dit middel biedt je ook een logboek. Je kan je journal gebruiken om je vooruitgang bij te houden, verantwoording af te leggen voor je keuzes, motivatie te bieden en je gedachten te ordenen.

Dit zijn vele voordelen van het bijhouden van een journal voor je doelen en voornemens.

Het proces

Journaling is een activiteit die niet dient op te houden. Je kan dit best deel laten uitmaken van je dagelijkse routine zodat je er het meest uit kan halen.

Zelden schrijven kan voordelig zijn om je gedachten te ordenen maar slechts een handvol keren schrijven laat je niet toe het volledige voordeel van ontdekken van patronen en andere gelijkaardige ontdekkingen te ervaren.

Plan een tijdvak in om in je journal te schrijven. Voeg dit toe aan je kalender zodat je het niet vergeet.

Veel personen verkiezen om in de ochtend te schrijven zodat ze hun dag kunnen plannen en met een goede gemoedstoestand aan hun dag kunnen beginnen.

Eventueel kan het schrijven in de avond beter voor jou werken omdat je zo alle dingen die door de dag gebeurd zijn beter kan verwerken en laten inzinken. Wat je ook doet, creëer een patroon en maak het een gewoonte.

Overweeg om een kalmerend, rustgevend plekje te vinden of te maken dat je brein verwittigd dat het tijd is om te schrijven.

Het zitten aan een venster met een kopje thee is een goed idee, je kan ook genieten van een rustige ochtend aan de eettafel voor de rest van het gezin wakker wordt als dit jouw ding is.

journalEen ideaal hulpmiddel is een planner/journal. Het transformatiejournal is speciaal ontwikkeld om je hierbij te ondersteunen.

Het maakt niet uit hoe je beslist te beginnen aan je journal, ik raad je aan het gewoon te doen. Jouw proces is persoonlijk en moet betekenisvol voor je zijn.

Ik voorspel dat je enkele enorm krachtige voordelen zult halen uit het journalen over je doelen en voornemens.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: