Doe het niet alleen – de waarde van een ondersteuningssysteem

netwerk

Het oude gezegde “no man is an island” heeft zeker een heleboel waarheid in zich op vlak van het stellen van doelen.

Zelfs de sterkste en meest onafhankelijke personen kunnen voordeel halen uit een beetje hulp op hun pad naar succes.

Het hebben van een persoon of een kring om op te steunen kan een moeilijke reis zoveel gemakkelijker te dragen doen lijken.

Laat me enkele redenen met je delen waarom een ondersteuningssysteem zo waardevol voor je pad naar succes kan zijn.

Dan ligt de keuze bij jou voor wat voor ondersteuning jij nodig hebt en wie tot jouw cheerleading clubje behoort.

Motivatie

Zelfs een persoon hebben die je aanmoedigt op je pad kan een enorme verandering teweegbrengen voor je uitkomst.

Wanneer je je somber voelt zullen net die woorden van aanmoediging motiverend aan aanmoedigend werken.

Het hebben van iemand die zegt dat ze in je geloven is een erg krachtig iets, vooral wanneer het geloof in jezelf aan het wankelen gaat.

Verbondenheid en ondersteuning zijn menselijke basisbehoeften, vooral in tijdens van verandering of strubbelingen.

Aanmoediging

Ondersteuning en aanmoediging zijn cruciaal voor het bereiken van je doelen. Zonder steun zullen je successen er eenzaam en leeg voelen.

Het delen van je prestaties en je uitdagingen met iemand die je een heleboel aanmoediging en motivatie biedt maakt het gemakkelijker om de volgende horde van je doel te bereiken.

Informatie

Soms kan een ondersteuningssysteem een bron van praktische informatie zijn die je nodig hebt om je uiteindelijke doel te bereiken.

Contacteer experts, coaches, vrienden met bepaalde kennis of anderen die de moeilijke vragen kunnen beantwoorden en je de informatie kunnen bieden die je nodig hebt om je taak te volbrengen.

Zelfs als het mogelijk is om zelf de antwoorden te vinden is het krijgen van hulp van anderen erg bevorderend voor de kans op succes.

Verantwoordelijkheid

Dit aspect hebben we reeds eerder bekeken. Het is erg belangrijk dus daarom heb ik het er nog eens over. Het hebben van een ondersteuningssysteem kan je helpen gemotiveerd te blijven.

Het biedt je ook een gevoel van verantwoordelijkheid, je moet je doel behalen.

Het vragen van een vriend, mentor of een professionele coach waar je je verantwoording bij aflegt kunnen de kans op het behalen van je doel verhogen doordat het je verplicht regelmatige check-ins te doen en je vooruitgang bij te houden.

Medeleven

Tot slot biedt een ondersteuningssysteem je het nodige medeleven.

Deze mensen geven je een veilige plek wanneer je je ontmoedigt voelt. Ze zullen een luisterend oor bieden op moeilijke momenten.

Je kan op hen steunen en er zeker van zijn dat ze je niet veroordelen. Het krijgen van medeleven van anderen wanneer je het moeilijk hebt laat je weten dat je niet alleen bent en neemt een deel van de last van je schouders.

planner/journalEen ideaal hulpmiddel om je te ondersteunen is een planner/journal. Het transformatiejournal is speciaal ontwikkeld om je hierbij te ondersteunen.

Zie je nu waarom het zo belangrijk is om een kring te vinden wanneer je naar je doel toewerkt? Je ondersteuningssysteem zal de ruimte tussen het mogelijke en het onmogelijke zoveel kleiner maken.

Er is geen enkele reden om je reis alleen te maken.

  • […] Een ander voordeel van iemand in je leven te brengen die je helpt is dat er soms tijden zijn waarop we nood hebben aan een cheerleader. […]

  • >