Deel het op – van uitdaging naar babystapjes

realistisch en haalbaar

We hebben het eerder gehad over het opdelen in haalbare doelen. Dit om ons te helpen de overweldiging die verandering met zich mee brengt te voorkomen.

Ik wil hier graag verder op in gaan en naar enkele manieren kijken waarop we uitdagingen makkelijker kunnen maken.

Wanneer je oog in oog staat met een groot obstakel kan je het makkelijker aanpakken wanneer je kleine handelingen stelt in de plaats van te denken dat je het allemaal in een keer moet doen.

Laat me je tonen hoe je moet opdelen om van een uitdaging naar babystapjes te geraken.

Maak een schets van de situatie

Eerst en vooral moet je je situatie schetsen. Kijk naar het probleem. Schrijf exact op wat je het meest nodig hebt, wat je einddoel is.

Wanneer je bijvoorbeeld uit huis gezet wordt omdat je de huur niet kan betalen, schrijf dan op hoeveel geld je nodig hebt en wanneer je het nodig hebt.

Nu doet je precies weet wat je te doen staat is het tijd om dat grote probleem om te zetten in iets wat haalbaar is.

Brainstorm over oplossingen voor je probleem

De volgende stap is om te brainstormen.

Je hebt nog steeds pen en papier voor je liggen. Dus begin met het neerpennen van alle ideeën die je binnen schieten die je probleem kunnen verhelpen. Of kunnen helpen bij het bekomen van de dingen die je hiervoor nodig hebt.

In ons scenario heb je geld nodig voor de huur te betalen.

Schrijf op wat je kan verkopen, van wie je geld kan lenen, juridische hulp die je kan inschakelen, welke jobs of taken je kan doen om extra geld bijeen te rapen en andere gelijkaardige dingen.

Onderzoek je verzamelde oplossingen

Hierna onderzoek je de oplossingen die je hebt verzameld.

Schrijf ze op in volgorde van meest realistisch en haalbaar naar minst realistisch en haalbaar. Deze die overdreven zijn laat je op dit moment vallen. Laat de moeilijkste onder aan je lijst staan.

Plan je gekozen oplossing

Het is nu tijd om een plan te maken. Begin met de eerste oplossing en schrijf kleine stappen op die deze oplossing werkelijkheid kunnen maken. Hoe kleiner hoe beter.

Deze kleine handelingen zijn makkelijker aan te pakken dan het overweldigende grotere doel. Terwijl je elke stap volbrengt zal je je meer zelfzeker voelen en zien dat je doel dichter bij volbrenging komt.

In onze zoektocht naar huurgeld kan je beginnen door op te schrijven welke stappen je moet nemen om je onnodige spullen te verkopen.

Begin met het maken van een lijstje van wat het meest waardevol is en verzamel deze voorwerpen. Bepaal vervolgens waar je je advertentie gaat plaatsen zoals bijvoorbeeld een Facebookgroep of eBay.

Misschien is er een tweedehandszaak dichtbij die de spullen snel van je kan afkopen.

Met elk klein stapje dat je aan je plan toevoegt zal je zien dat je dichterbij het verzamelen van het geld komt en dat het uiteindelijk toch haalbaar is.

Voer je planning uit – DOE

realistische en haalbaarTot slot voeg je deze kleine stapjes toe aan je agenda of kalender.

Vlieg dan in actie door elk stapje af te vinken eens het voltooid is. Je zal steeds dichter bij je doel komen en positieve resultaten zien.

In ons voorbeeld zal je saldo beginnen te groeien.

Elk klein beetje telt.

Het is niet nodig om vast te blijven zitten in overweldiging wanneer we geconfronteerd worden met een uitdaging.

Het opdelen in baby stapjes zal je helpen om je doelen te bereiken door haast elk obstakel te overwinnen.

 

Hoe nu verder?

Wil jij jouw uitdagingen en obstakels aanpakken? Schrijf je dan in voor onze cursus Obstakels Overwinnen. In 20 lessen helpen we jou elk obstakel in je leven overwinnen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: