De waarde van het opvolgen van je vooruitgang

opvolgen van je vooruitgang

Het is vaak moeilijk om kleine vooruitgang te zien.

Het opmeten van verandering en dit ook bijhouden om later op terug te kijken kan je helpen inzien dat je effectief vooruitgang maakt en je doel zal bereiken als je zo verder blijft gaan.

Zonder concrete opmetingen zal je misschien niet inzien dat je ergens komt. Elk babystapje is vooruitgang. Laten we kijken naar de waarde van het opvolgen van je vooruitgang, hoe je dit doet en waarom het werkt.

Over opmetingen

Met betrekking tot doelen is het opmeten een methode om te bepalen of je vooruitgang boekt of niet. Daarom is het logisch dat de waarden of manier waarop je deze opmeting doet afhankelijk is van je specifieke doel.

Hoe vaak je je vooruitgang opmeet is ook afhankelijk van je doel. Sommige dingen zullen beter minder vaak gecontroleerd worden wanneer vooruitgang verwacht wordt traag te gaan.

Anderen kunnen op regelmatige basis, wekelijks worden opgemeten omdat de verandering meer opvalt. Het is belangrijk om te overwegen welke opmetingen je wilt nemen.

Waarom opmeten

Het opmeten van je doel laat je zien of je vooruitgaat, stilstaat of achteropgeraakt.

Deze informatie is erg handig om je te helpen bij het maken of aanpassen van een plan om op schema te geraken. Je opmetingen zijn een handleiding voor het bereiken van je doel.

Ze geven je een realistisch geheelplaatje over hoe goed je bezig bent. Zonder een manier voor het opvolgen van je vooruitgang zal je jezelf verloren en overweldigd voelen of net denken dat je beter bezig bent dan je effectief bent.

Beide scenario’s kunnen leiden tot ontgoocheling en het falen van doelen.

Hoe je vooruitgang opmeet

Laten we kijken naar enkele manieren waarop je vooruitgang naar je doel kan opmeten. Zoals eerder opgemerkt zal elke doel een verschillende waarde of methode van opmeting vragen.

Het bepalen van deze dingen is niet erg moeilijk maar wel belangrijk om vooruit te kunnen denken. Wanneer het mogelijk is gebruik je best een kwantitatieve vorm van opmeting.

Dit is het soort van figuur dat concreet is en geen ruimte voor interpretatie overlaat. Soms kan je ook opmeten door middel van taken of een plan.

Dit kan je doen door het opstellen van dagelijkse, wekelijke of maandelijkse lijstjes van activiteiten die je moet volbrengen om je doel te bereiken.

Vink de activiteiten aan wanneer je ze hebt voltooid zodat je gemakkelijk kan zien of je op schema zit.

Andere manieren voor het opvolgen van je vooruitgang zijn voor andere types van doelen ook goed.

Behalve het opvolgen van verloren gewicht of gespaarde euro’s is het ook wenselijk om observaties bij te houden. Als je werkt naar het hebben van een meer positieve attitude is het bijhouden van een dagboek of journal erg handig om je vooruitgang bij te houden voor zo’n abstracte concepten.

opvolgen van je vooruitgangEen ideaal hulpmiddel om je vooruitgang op te volgen is een planner/journal. Het transformatiejournal is speciaal ontwikkeld om je hierbij te ondersteunen.

Ik hoop dat deze voorbeelden je wat dingen hebben gegeven om over na te denken en je nu ook begrijpt wat de voordelen van het opmeten van je vooruitgang zijn en dat je je zekerder voelt bij dit proces.

  • […] tracken van je activiteiten kan ervoor zorgen dat je ze effectief uitvoert. Door herhaling worden ze al snel automatische handelingen waar je zelfs niet over moet […]

  • >