De vele gevaren van angst, bezorgdheid en ongerustheid

angst, bezorgdheid en ongerustheid

November staat in het kader van angst, bezorgdheid en ongerustheid. Mijn doel is om je te informeren over de oorzaken van angst, en wat er in je lichaam en geest gebeurt wanneer je angstig of bezorgd bent. En het belangrijkste, wat kan je doen om je angstgevoelens te verminderen. Het grootste deel van de artikels van november gaan we het hebben over het verminderen van die angsten, bezorgdheid en ongerustheid.

Ik moedig je aan om mee te volgen, elke tip en idee die dag uit te proberen en vooruit te gaan.

We starten met wat dieper ingaan op wat angst is en welk effect het de eerste dagen op je kan hebben. Het simpelweg meer lezen over angst, kan je angst in het begin wat verhogen. Het is daarom belangrijk dat je het hele plaatje ziet. Dit zal je helpen om gaandeweg de suggesties voor het verminderen van je angst te implementeren. Het zal je ook helpen om beter op te merken wat werkt en wat niet.

Je wilt misschien helemaal niet lezen of praten over angst, maar er is iets te zeggen voor het onder ogen zien daarvan.

In de meeste gevallen is hetgeen waar we echt bang voor zijn de onzekerheid. Wanneer we niet weten wat er aan de hand is en geen duidelijk beeld hebben van wat de toekomst ons zal brengen, worden we angstig, bezorgd of ongerust. Dat is waarom de eerst volgende dagen belangrijk zijn.

Angst is een normale geestestoestand.

Elk menselijk wezen ervaart af en toe angstgevoelens. Het is de weg die moedertje natuur heeft om ons te motiveren om ons gat op te lichten en te reageren op een potentieel gevaar, nu of in de nabije toekomst. Zonder bang te zijn voor de lange, donkere winter, zouden we niet gemotiveerd zijn om voedsel in te slaan. Zonder bang te zijn voor een examen, zouden we geen tijd maken om te studeren, en in plaats daarvan bij onze vrienden rondhangen. Sommige niveaus van angst zijn goed voor ons, zelfs al voelt het niet altijd goed.

angst, bezorgdheid en ongerustheid

Het probleem begint wanneer we te dikwijls en te veel angst hebben.

De hectische wereld waarin we leven met zijn vele eisen op onze tijd en onze aandacht, en de constante blootstelling aan stimuli, kunnen onze angstgevoelens snel laten groeien. Dit kan een groot probleem worden.

Wanneer we angst ervaren, komen sommige hormonen zoals adrenaline vrij in ons lichaam. Onze hartslag versnelt, onze ademhaling ook, en we maken ons klaar voor een vecht of vlucht reactie. Het is perfect normaal dat je af en toe angstig bent.

Wanneer het gevaar geweken is of wanneer er komaf mee gemaakt is, kalmeert ons lichaam langzaamaan terug.

Maar wat gebeurt er wanneer je in een constante staat van angst verkeert? Wat gebeurt er wanneer je meer en meer momenten van angst krijgt en ze langer gaan duren, zoals bij zovelen onder ons? Het lichaam heeft de kans niet meer om tot rust te komen. We zijn constant alert. Ons lichaam moet meer en meer adrenaline en cortisol in ons systeem pompen. We blijven langer en langer opgewonden en angstig.

Dit zet een hoop chronische stress op ons lichaam en onze geest.

Dat is het type angst waarmee we deze maand gaan werken. Het gaat er niet om je nooit meer angstig, bezorgd of ongerust te voelen. Het gaat over een balans vinden en herstellen, in je gezondheid en welzijn.

Ik hoop dat je mij de komende 30 dagen in deze uitdaging volgt. Lees elke post, probeer de suggesties en tips, en heb aandacht voor hoe je je voelt.

  • […] Je realiseert het je misschien niet, maar een rommelige en ongeorganiseerde omgeving kunnen een groot effect hebben op je angstgevoelens. […]

  • […] hebt geleerd wat angst verminderen is, de manieren waarop het effect op je brein heeft, en hoe je het moet herkennen. Dat alles is een […]

  • […] komt veel voor dat een voorbestemming tot angst in je genen zit. Medicatie en therapie kan hier absoluut […]

  • >