De te hoge prijs

tevredenheid

De hoge prijs die je betaalt voor klagen

Nu we onze reis beginnen richting het omvormen van klachten naar tevredenheid wil ik het hebben over de manieren waarop het continu verspreiden van negativiteit je leven schaadt. Van je persoonlijke relaties tot je carrière, klagen kan een enorme tol eisen en schade veroorzaken aan alles wat je nauw aan het hart ligt. Dit omvat ook je fysieke en emotionele gezondheid. Het is belangrijk om te begrijpen wat een hoge prijs je betaalt om te klagen als je deze destructieve gewoonte wilt overwinnen. Laten we kijken naar enkele van de manieren waarop je leven lijdt onder klachten.

Relaties

Mensen zijn niet graag in het gezelschap van klagers. Niets anders dan negativiteit te horen krijgen van een vriend of geliefde is een enorme afknapper voor de meeste mensen. Continu klagen kan zelfs besmettelijk zijn. Heb je ooit opgemerkt dat het erg makkelijk is om in de gewoonte te vallen te klagen of te zuchten wanneer je met een Negatieve Nancy omgaat? Helaas bestaat de mogelijkheid dat jij zelf de slechte invloed bent. In dit geval is het waarschijnlijk dat je cirkel het heeft opgemerkt. De meesten onder ons nemen de moeite om te vermijden tijd te spenderen met giftige personen omdat we weten dat het slecht is voor onze eigen mentale gezondheid om ons de hele dag te omringen met hun slechte ingesteldheid. Een dagelijkse klager zijn is waarschijnlijk een snel ticketje richting het verliezen van enkele van de meest belangrijke personen in je leven.

Carrière

Je professionele reputatie is een van de meest waardevolle dingen die je bezit. Je moet niet enkel erg goed zijn in je job om verder te geraken in je carrière maar je moet ook zachte vaardigheden bezitten zoals goede communicatie en een goede luisteraar zijn. Jouw people skills worden zeker en vast opgemerkt wanneer het op je werkleven aankomt. Hoe je ingesteld bent, met anderen omgaat en anderen leidt dragen allemaal bij tot je succes. Als je bekend staat als iemand die continu klaagt kan je er zeker van zijn dat je carrière zal stagneren.

Zij die er nooit gelukkig uitzien en altijd zeuren staan er niet om bekend goede leiders te zijn. Het maakt niet uit hoe goed je bent in je werk, je zal niet echt uitblinken wanneer je een reputatie hebt behaald als klager. Positieve en tevreden professionals zijn de dingen waar managers naar zoeken wanneer ze van plan zijn aan te werven of te promoveren.

Gezondheid

klagenJe fysieke en emotionele gezondheid krijgen de grootste impact wanneer het op klagen aankomt. Het is zelfs aangetoond dat je brein zichzelf opnieuw inricht voor de negativiteit wanneer het in aanraking komt met regelmatig zeuren. Dat is omdat de neurale wegen zich aanpassen om negatieve activiteiten zoals klagen te ondersteunen. Al snel worden deze gewoonten geïntegreerd in je neurale werking, waardoor het makkelijker zal worden om keer op keer te hervallen in hetzelfde patroon.

Chronische klachten hebben ook aangetoond de hippocampus te doen krimpen. Dit is het deel in het brein dat verantwoordelijk is voor het oplossen van problemen. Het krimpen ervan zorgt voor een verhoging in cortisol, het stress hormoon. Cortisol beïnvloedt een hele reeks van lichamelijke functies zoals de bloeddruk, het vormen van herinneringen, metabolisme, bloedsuiker en het immuunsysteem.

Dit zijn slechts enkele van de grootste manieren waarop klagen je leven kan beïnvloeden. We zullen hier dieper op ingaan in latere posts. Voor nu hoop ik dat je begrijpt dat constante negativiteit enkele ernstige gevolgen kan hebben.

>