De Nummer 1 Tip Bij Uitdagingen En Veranderingen

netwerk

Nu we het reeds gehad hebben over de verschillende manieren om hulp te krijgen om je te helpen door de uitdagingen van het leven te geraken dien ik ook een probleem aan te kaarten dat velen onder ons ervaren.

Hulp vragen en deze ook accepteren kan een van de moeilijkste dingen zijn wanneer je door moeilijke periodes moet worstelen. Click To Tweet

Er zijn een heleboel redenen waarom mensen hardnekkig zijn en niet toegeven dat ze het niet alleen aankunnen.

Misschien ben jij een van hen.

Indien dit correct is hoop ik dat je graag wilt leren hoe je hulp in je leven kan aanvaarden.

Het aanvaarden van anderen hun willigheid kan een van de meest belangrijke levenslessen zijn.

Waarom hulp aanvaarden zo moeilijk is

We leven in een onafhankelijkheidsgerichte samenleving die ons vaak de boodschap stuurt dat we in staat moeten zijn onszelf te verzorgen.

Stellingen als “sleur jezelf uit de put”, “verman jezelf”, “stel je niet aan” en vele anderen zijn gebruikelijk.

Geen wonder dat we denken dat we snel onze problemen alleen zouden moeten oplossen en dat we geen hulp zouden mogen zoeken.

Velen onder ons voelen zich niet graag een last voor anderen. We willen niemand lastigvallen of er zwak uitzien. We willen ook bij niemand in het krijt staan.

Deze gedachten komen van de grotere sociale boodschap van onafhankelijkheid.

Het kan ook iets zijn wat we geleerd hebben tijdens het opgroeien bij onze familie of cultuur.

Ingeburgerde boodschappen als deze vergen inspanning om overwonnen te worden.

Wat zijn de voordelen van het vragen van hulp

hulp aanvaardenIk ga graag nog eens over de voordelen van het vragen van hulp.

Je weet dat het moeilijk kan zijn om te vragen naar hulp die je nodig hebt en je weet ook waarom dit zo is.

De potentiële voordelen van het toelaten van hulp van anderen kan onmogelijk te veel benadrukt worden. Eerst en vooral kan je een heleboel leren door je kwetsbaar open te stellen bij anderen.

Je zal ontdekkingen doen over jezelf, je helper en de samenleving in het algemeen. Hulp aanvaarden kan leiden tot enorme zelfontdekking en groei. Je ontvangt ook vaak concrete informatie die je kan helpen.

Tegen iemand praten over je probleem zal je een beetje kennis bieden die je voorheen niet had, kennis die je strubbelingen kunnen verzachten. Je krijgt een nieuw perspectief wanneer je hulp zoekt.

Het kan verfrissend zijn om te weten dat je niet alleen bent. Tot slot ontdek je misschien hoe veel voordelen anderen krijgen door jou te helpen.

Mensen voelen zich graag nuttig.

Waarom het belangrijk is om hulp te aanvaarden

Het aanvaarden van hulp van je ondersteuningssysteem, of zelfs van professionals laat je weten dat je deel uitmaakt van een groter netwerk en dat je niet alleen bent.

Dit kan erg krachtig zijn wanneer je moeite hebt en kan net dat duwtje zijn dat je nodig hebt om je situatie grondig onder handen te nemen.

Hulp vragen verhoogt je empathie en medeleven. Je zal in de toekomst beter in staat zijn mee te leven met iemand anders die je begeleiding nodig kan hebben.

Jezelf verbieden hulp van anderen te zoeken is nadelig voor iedereen, vooral jezelf.

Het is een feit dat iedereen zo nu en dan een helpende hand nodig heeft.

Mensen toestaan je te helpen laat hen zich goed voelen en laat je de manieren zien waarop de wereld verbonden is. Willend zijn zowel te ontvangen en te geven is een simpel deel van het leven in een grotere samenleving.

Leren te aanvaarden is moeilijk. Geloof me; ik weet dat het ontmoedigend kan voelen.

Dit hoeft niet noodzakelijk. Hulp krijgen van anderen kan belonend werken en kan mensen samenbrengen.

Het toont je menselijkheid en baant een weg tot zelfgroei. Het is ook gewoon een praktisch ding om te doen doordat het je richting je doel duwt op een meer effectieve manier.

>