De kracht van cheerleaders, coaches en gelijkgezinden

Zie je jezelf als een redelijk onafhankelijk persoon? Is het moeilijk voor je om hulp of steun van anderen te vragen? Vind je jezelf een soort van ‘lone wolf’ in deze wereld?

Als je deze vragen met ‘ja’ beantwoord hebt is de post van vandaag speciaal voor jou.

Zij onder ons die zo goed als autonoom zijn vinden het vaak moeilijk om te rekenen op anderen.

Wanneer je naar een doel toewerkt is steunen op de mensen rondom je een van de beste dingen die je kan doen om je kansen op succes te verhogen.

Het aanvaarden van de steun van anderen biedt een heleboel voordelen, het maakt het ook een stuk gemakkelijker. Ik neem vandaag de tijd om je voor te stellen aan drie groepen personen die je enorm kunnen helpen bij het bekomen van succes.

We gaan het hebben over cheerleaders, coaches en gelijkgezinden.

Cheerleaders

steun van anderenJe cheerleaders zijn de mensen die altijd klaarstaan om je aan te moedigen van aan de zijlijn. Hun taak is jou toejuichen terwijl je werkt aan het bereiken van het doel dat je voor jezelf hebt gesteld.

Of het nu een groot mijlpaal hebt bereikt of je wat achteruitgaat, je cheerleaders zullen altijd voor je klaarstaan en je de nodige motiverende woorden bieden om je terug op schema te krijgen.

We hebben allemaal nood aan deze personen in ons leven, vooral wanneer het moeilijk wordt. Je zal versteld staan van hoe motiverend deze personen kunnen zijn en hoe behulpzaam ze zijn om opgeven te vermijden.

Coaches

Coaches kunnen eender wie zijn. Cheerleaders zijn meestal mensen die een bepaalde interesse in jou hebben omdat ze behoren tot je kleine kring.

Coaches zijn meestal mensen die je ingehuurd hebt voor een specifieke taak.

Bijvoorbeeld, iemand die als doel heeft een marathon te lopen zal zoeken naar een personal trainer om fit te worden, meer te leren over diëten en manieren te ontdekken om je uithoudingsvermogen te verbeteren.

Als je meer algemene doelen op je lijstje hebt staan zal het raadplegen van een life- of balans coach veel voordelen bieden zoals het aanreiken van bronnen, begeleiding en informatie om je doel te bereiken.

Gelijkgezinden

Gelijkgezinden zijn een uniek ondersteuningssysteem. Dit is meestal een groep personen die naast jou werkt om exact hetzelfde doel te bereiken als jij.

Soms wordt de term gebruikt voor een groep studenten in hetzelfde studieprogramma. Ze volgen dezelfde lessen, werken als groep aan projecten en ondersteunen elkaar doorheen hun leerrijke reis.

Deze groepen kunnen ook teruggevonden worden in andere omstandigheden. Elke samenwerking van mensen om hetzelfde doel te bereiken volstaat. Ze kunnen erg handig zijn op zoveel manieren.

Omdat ze door dezelfde ervaringen gaan als jij zelf zullen ze goed dienen als luisterend oor, ondersteuningssysteem en motivator. Aarzel niet om op hen te steunen.

Het is noodzakelijk te begrijpen wat het belang van elk van deze groepen kan zijn in jouw leven. Je zou minstens een van deze groepen moeten omarmen tijdens je reis naar je doel.

Eens je de coaching, cheerleading en ondersteuning die ze bieden begint te accepteren zal je je afvragen hoe je ooit zonder steun van anderen kon.

Ook een online community kan je die steun bezorgen, of bekijk ons Jaarprogramma Reis naar je Authentieke Zelf voor meer informatie.

  • […] het geval in verband met persoonlijke problemen, uitdagingen op het werk en relatiemoeilijkheden. Je er alleen doorworstelen is niet noodzakelijk en kan je leven veel moeilijker maken dan […]

  • >