De kracht van cheerleaders, coaches en gelijkgezinden

De kracht van cheerleaders, coaches en gelijkgezinden

Zie jij jezelf als een onafhankelijk persoon? Vind je het moeilijk om hulp of steun van anderen te vragen? Vind je van jezelf dat je een soort van ‘lone wolf’ bent in deze wereld?

Als je deze vragen met ‘ja’ beantwoord hebt is de post van vandaag speciaal voor jou.

Mensen die heel autonoom zijn vinden het dikwijls moeilijk om op anderen terug te moeten vallen.

Wanneer je naar een doel toewerkt is de steun accepteren van de mensen om je heen, een van de beste dingen die je kan doen om je kansen op succes te verhogen.

Het aanvaarden van steun van anderen biedt een heleboel voordelen. Het maakt de dingen ook een heel stuk gemakkelijker. Ik neem vandaag de tijd om je voor te stellen aan drie groepen personen die je enorm kunnen helpen bij het behalen van jouw succes.

We gaan het hebben over cheerleaders, coaches en gelijkgezinden.

Cheerleaders

steun van anderen

Jouw cheerleaders zijn die mensen die altijd klaarstaan om je langs de zijlijn aan te moedigen. Hun taak is jou toejuichen, terwijl je werkt aan het bereiken van het doel dat je voor jezelf hebt gesteld.

Of je nu een grote mijlpaal hebt bereikt of dat je wat achteruitgaat, je cheerleaders zullen altijd voor je klaarstaan en je de nodige motiverende woorden bieden, om je zo terug op schema te krijgen.

We hebben allemaal nood aan dit soort mensen in ons leven. Vooral wanneer het moeilijk wordt. Je zal versteld staan van hoe motiverend deze personen kunnen zijn, en hoe behulpzaam ze zijn zodat jij niet hoeft op te geven.

Coaches

Coaches kunnen eender wie zijn. Cheerleaders zijn meestal mensen die een bepaalde interesse in jou hebben omdat ze tot jouw intieme kring behoren.

Coaches zijn meestal mensen die je ingehuurd hebt voor een specifieke taak.

Bijvoorbeeld, iemand die als doel heeft een marathon te lopen zal op zoek gaan naar een personal trainer om fit te worden, meer te leren over diëten, en manieren te ontdekken om zijn uithoudingsvermogen te verbeteren.

Als je meer algemene doelen op je lijstje hebt staan, zal het raadplegen van een life- of balans coach veel voordelen bieden. Zoals het aanreiken van bronnen, begeleiding en informatie om je doel te bereiken.

Gelijkgezinden

Gelijkgezinden zijn een uniek ondersteuningssysteem. Dit is meestal een groep personen die naast jou werkt om exact hetzelfde doel te bereiken als jij.

Soms wordt de term gebruikt voor een groep studenten in hetzelfde studieprogramma. Ze volgen dezelfde lessen, werken als groep aan projecten, en ondersteunen elkaar doorheen hun leerrijke reis.

Deze groepen vind je ook onder andere omstandigheden. Elke samenwerking van mensen om hetzelfde doel te bereiken volstaat. Ze kunnen op heel veel manieren handig zijn.

Omdat ze dezelfde ervaringen hebben als jijzelf, dienen ze goed als luisterend oor, ondersteuningssysteem en motivator. Aarzel niet om op hen te steunen.

Het is noodzakelijk om te begrijpen wat het belang van elk van deze groepen kan zijn in jouw leven. Je zou minstens een van deze groepen moeten inschakelen tijdens je reis naar je doel.

Eens je de coaching, cheerleading en ondersteuning die ze bieden begint te accepteren, zal je je afvragen hoe je ooit zonder steun van anderen kon.

Ook een online community kan je die steun bezorgen, of bekijk ons Jaarprogramma Reis naar je Authentieke Zelf voor meer informatie.

Op jouw succes!

  • […] het geval in verband met persoonlijke problemen, uitdagingen op het werk en relatiemoeilijkheden. Je er alleen doorworstelen is niet noodzakelijk en kan je leven veel moeilijker maken dan […]

  • >