Dankbaarheid en tevredenheid verhogen je geluk

dankbaarheid en tevredenheid

We hebben het concept van dankbaarheid en hoe het in verbinding staat met tevredenheid reeds besproken.

Ik ben van mening dat het zo’n belangrijk onderwerp is dat ik het er graag nog eens over heb. De ideeën van dankbaarheid, tevredenheid en gelukzaligheid zijn allemaal intrinsiek met elkaar verbonden.

We willen allemaal gelukkig zijn.

Streven naar geluk maakt deel uit van het mens-zijn. Click To Tweet

Als je wist dat hoe dankbaar je bent in het leven bijdraagt aan je algehele geluksgevoel, zou je dan niet proberen om meer dankbaarheid in je dagelijks leven te incorporeren? Ik zeker wel. Het is zelfs zo dat sinds ik er een gewoonte van gemaakt hebt om dankbaar te zijn voor de goede dingen die ik bezit, ik zelf meer tevreden ben, zelfs meer gelukkig, dag na dag. Laat me je tonen wat ik bedoel.

Dankbaarheid en tevredenheid

Een attitude van dankbaarheid is enorm krachtig. Het gaat terug naar hoe je brein patronen en connecties ontwikkelt die op hun beurt gewoontes creëren. Wanneer je dankbaar en positief in het leven staat, begint dit patroon zich te herhalen in je hoofd. Helaas zijn onze hersenen geprogrammeerd op het negatieve. Daarom zal het een heleboel moeite vergen om deze natuurlijke instincten voor pessimisme en klagen te overwinnen. Dankbaar zijn en erkennen wat je hebt helpt om net dat te bereiken en de tevredenheid die zovelen onder ons zoeken te bereiken.

Over gelukzaligheid

Gelukkig zijn gaat verder dan tevredenheid. Het is niet gewoon tevreden zijn en strekt zich verder uit dan voldoening voelen. Iemand die gelukkig is met zijn leven bezit een heleboel emoties die aspecten van hun bestaan overstijgen. Wanneer je gelukkig bent ervaar je die staat en emotie doorheen je persoonlijke en professionele leven. Je voelt het zelfs wanneer niet alles helemaal perfect is. Het is een gevoel van algehele levenstevredenheid. Het werd aangetoond dat gelukkig zijn voordelig is voor je algehele welzijn. Mentale en fysieke gezondheid worden verbeterd door het behalen van deze staat, zelfs je immuunsysteem krijgt een boost wanneer je gelukkig bent.

Manieren om je dankbaarheid te ontwikkelen

dankbaarheid en tevredenheidAls dankbaarheid naar tevredenheid leidt, wat dan kan uitmonden in de overkoepelende staat van gelukkig zijn lijkt het cruciaal dat we beginnen te begrijpen op welke manier we dankbaarheid kunnen ontwikkelen. Er zijn een heleboel manieren waarop je bewust kan werken naar dankbaarder zijn voor al het goeds dat je in je leven hebt.

Een van de meest aangetoonde en succesvolle manieren is in een dankbaarheidsjournal schrijven elke avond voor het slapen gaan. Lijst drie tot vijf dingen op waar je dankbaar voor bent. Het is het best wanneer je kiest uit dingen die specifiek aan je dag zijn maar het is oké om jezelf te herhalen voor de meer algemene dingen.

Tijd spenderen met je geliefden en aan zelfzorg doen zijn twee andere goede manieren om gevoelens van dankbaarheid naar boven te brengen. Wanneer je bij hen die je graag hebt bent krijg je een boost in hormonen die je goed doen voelen en die je zullen helpen in te zien hoe veel geluk je hebt in het leven. Jezelf verzorgen door goed te eten, te gaan wandelen of door jezelf af en toe te belonen kan je dankbaarheid een boost geven.

Download hier je zelfzorg test.

Dankbaar zijn boost je geluksgevoel door regelmatige ervaringen van tevredenheid. Je zal deze impact opmerken wanneer je begint met dankbaarder te zijn. Zoals met andere vaardigheden vergt het omarmen van dankbaarheid tijd en herhaling. Al snel zal je je meer comfortabel voelen bij het steunen op deze nieuwe gewoonte.

>