Hoe een dagplanner stress en angstgevoelens kan verminderen

dagplanner

Er zijn zoveel lifestyle veranderingen die je kan maken die een positief effect hebben op je angstgevoelens.

Je hebt al gezien dat het maken van veranderingen in je fysieke omgeving, zoals een wandeling aan je routine toevoegen of zelfs kalmerende geuren in je omgeving brengen, je spanningen kunnen verminderen.

De controle nemen over je dag en vooruitkijken om tijd in te plannen om aan je doelen te werken, is een andere strategie die een groot verschil in je leven kan maken.

Lees verder en leer hoe een dagplanner je stress en angstgevoelens kan verminderen. Je zal je snel afvragen hoe je het ooit zonder gedaan hebt.

Als eerste zou je je moeten afvragen wat het beste type agenda of planner voor jou is. Verkies je om dingen op te schrijven in een notaboekje of heb je liever alles in elektronische vorm?

Wat past het beste bij jouw lifestyle?

dagplannerEen kleine draagbare agenda die je overal mee naartoe kan nemen. Of reageer je beter op een grote visuele reminder zoals een grote bureaukalender. Of een whiteboard die naast je op de muur hangt? Denk er even over na en start met wat jij denkt dat het beste voor je werkt. Je kan je systeem achteraf altijd aanpassen.

Als volgende zou je er een gewoonte van moeten maken om ‘s avonds een to-do lijst voor de volgende dag op te stellen. Deze routine heeft een aantal voordelen. Het laat je toe om een “brein dump” te maken, door een hoop informatie die in je hoofd rondspookt op papier te zetten.

Je zal gemakkelijker in slaap vallen wanneer je minder mentale rommel in je hoofd hebt zitten.

Je kan vooruitkijken en sommige taken in tijdslots zetten, zodat je weet dat je ze op een voor jouw passend moment kunt afwerken. Deze oefening geeft je ook het vertrouwen dat je niets belangrijks vergeten bent.

Een dagplanner bijhouden voegt structuur toe aan je leven.

We weten allemaal dat dit belangrijk is in het verminderen van angstgevoelens en stress. Je kan ook lange-termijn doelen in je agenda opnemen. Deze stap geeft je het gevoel meer controle te hebben over de richting die je uitgaat. Het zet je in de spreekwoordelijke bestuurdersstoel, in plaats van dat je het gevoel hebt dat je aan het lot bent overgeleverd.

Om in deze lijn verder te gaan, een andere manier om je tijd in de gaten te houden is door algemene, alledaagse activiteiten op voorhand in je agenda te zetten.

Dingen zoals de was doen, maaltijden plannen voor de komende week, studiebegeleiding voor je kinderen, rekeningen betalen en beweging, kunnen aan je wekelijkse to-do lijst toegevoegd worden om jezelf verantwoordelijk te houden. Dingen worden gemakkelijker gedaan wanneer ze al ingepland zijn.

Tot slot, vergeet niet om ontspanningstijd in je agenda te zetten. Een avondje uit met je vrienden plannen, of zelfs gewoon in de zetel zitten om een goed boek te lezen, zal ontspanning en plezier in je leven brengen. Je ziet duidelijk hoe het bijhouden van een dagplanner je stress en angstgevoelens kan verminderen. Geniet van het proces en maak er eentje van die bij jouw lifestyle past.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: