Creëer en koester kleine momenten van tevredenheid

momenten van tevredenheid

Koester jij die kleine momenten van tevredenheid?

In de post van gisteren deelde ik een proces om te leren focussen op tevredenheid met jou.

Kleine momenten waarop je in staat bent onder te duiken in gevoelens van tevredenheid en geluk moet je koesteren.

Deze kleine vreugdes doorheen jouw dag kunnen belangrijker worden in je leven wanneer je ze begint op te merken en te omarmen. Dat is waar ik het vandaag graag over heb.

Laten we kijken naar manieren waarop je dagelijks proactief kan werken aan het creëren en bewaren van zulke kleine momenten van tevredenheid. Je zal al snel merken dat deze momenten vaker en vaker voorkomen.

Zoek naar het goede

Het klinkt misschien vanzelfsprekend dat je moet zoeken naar de goede dingen in het leven. Maar toch, deze kleine verandering in dagelijkse gewoonten kan de moeilijkste zijn om te implementeren.

De waarheid is echter toch dat de mooiste dingen liggen in de gewone dingen overal rondom jou. Je moet gewoon even de tijd nemen om te kijken. Dit kan je letterlijk opvatten, waardoor je rondom je kijkt naar iets om te appreciëren.

Misschien is het de glimlach van een klein kindje of de aanwezigheid van jouw beste vriend. Het kan ook figuratief zijn, zoals je omringen in dankbaarheid voor wat je hebt of door het appreciëren van de vaardigheden die je bezit.

Aanvaard jezelf

Het is goed om altijd open te staan voor groei en bijleren maar het is ook belangrijk om zelfaanvaarding te leren. Dit houdt in dat je vergelijken tot een minimum beperkt, vermijdt om onnodig zware kritiek te uiten en jouw giften accepteert.

Wanneer je begint jezelf leuk te vinden en je goed voelt in je eigen vel ben je veel beter in staat om de goede dingen over jezelf en jouw leven te appreciëren.

Leef naar jouw waarden

Soms zijn onze handelingen en onze wensen tegenstrijdig.

Wanneer we de moeite doen om dit te veranderen kunnen we ons gemakkelijker in tevredenheid plaatsen.

Bijvoorbeeld. Een zuiver geweten hebben bij het kiezen voor wat je weet dat goed is zal bijdragen aan een ingesteldheid die toelaat dat echte vooruitgang kan plaatsvinden. Hetzelfde geldt ook voor het leven van jouw eigen waarheid zonder je zorgen te maken over wat anderen zullen denken.

Zorg voor jezelf

momenten van tevredenheidWanneer je fysiek in slechte staat bent is het haast onmogelijk om een goede mentale plek te bereiken.

Dit komt doordat je te moe bent om je doelen na te streven of doordat je je niet goed genoeg voelt om naar de goede kant van het leven te kijken. Onthoud dat het veel gemakkelijker is om te blijven zitten bij het negatieve dan om het positieve op te merken.

Wanneer je weinig energie hebt of je fysiek niet goed voelt ben je meer geneigd om vast te blijven zitten in een negatieve cyclus dan wanneer je je fris en actief voelt.

Blijf groeien

Zoek naar manieren om jouw zelfgroei verder te zetten wanneer je tevreden wilt zijn.

Dit kan inhouden dat je iets nieuws leert, een ervaring opzoekt die je altijd al had willen beleven of gewoon probeert een betere versie van jezelf te zijn dan je gisteren was.

Stagnatie leidt tot het gevoel vast te zitten en onvervuld te zijn voor de meeste onder ons. Groei laat toe dat positieve gevoelens zoals trots, enthousiasme en tevredenheid zich ontwikkelen.

Er zijn zoveel andere manieren waarop je kan focussen op de positieve momenten om tevredenheid te ontwikkelen. Misschien zal deze lijst je een snelle start bieden waarop je verder kan bouwen op manieren die bij jou en jouw leven passen.

>