Bouw een ondersteuningsnetwerk op

netwerk

Vandaag wil ik met je delen hoe je een ondersteuningsnetwerk opbouwt en anderen je op de vingers laat tikken wanneer je aan het klagen bent

De mensen in je leven zijn belangrijk voor zoveel redenen.

Zij in onze kleine cirkel bieden ons steun, aanmoediging en liefde. Je beseft waarschijnlijk niet wat een positieve impact de personen waarvan je kiest jezelf er mee te omringen, op jouw leven hebben.

Een manier waarop een ondersteuningsnetwerk je kan helpen is door verantwoordelijkheid. Ze helpen je om bewust te worden wanneer je achteruitgaat met je doelen. Dus wanneer je hard werkt om te stoppen met klagen zullen je dichtstbijzijnde supporters een cruciale rol spelen in de verwezenlijking ervan.

Laten we kijken naar hoe dit kan werken.

Over ondersteuningsnetwerken

Een ondersteuningsnetwerk heeft geen formele structuur zoals een groepsbijeenkomst of vergadering.

Het is meer een sociale constructie die bestaat uit jouw beste vrienden, familie, collega’s en eensgezinden. Iedereen die je op regelmatige basis ziet of contact mee hebt en die je belangrijk vindt op een positieve manier kan in deze groep zitten.

Deze personen kunnen in je leven komen onder allerlei omstandigheden. Hun betekenis voor jou en je interacties met hen kunnen verschillen. De gemeenschappelijke factor tussen de personen in jouw netwerk is dat ze je emotioneel of op andere manieren kunnen steunen.

Voorbeelden van deze individuen

netwerkJe belt misschien je kerngroep van drie of vier vrienden om af te spreken na een lange, stressvolle week.

Misschien bel je je zus wanneer je moeilijke persoonlijke problemen hebt. Zelfs een collega kan in jouw ondersteuningsnetwerk zitten en een soort bufferrol opnemen wanneer dingen weer hectisch zijn op het werk.

Veel personen vinden ondersteunende personen door hun hobby’s en vrijetijdsbestedingen zoals de kerk, de fitness of een georganiseerde club. De voorbeelden zijn oneindig.

Hoe ze kunnen helpen

Het hebben van een ondersteuningsnetwerk kan je een gevoel van veiligheid en doel geven. Dit doordat je weet dat je er niet alleen voor staat en dat er een groep personen voor je klaar staat die je zullen helpen wanneer het moeilijk wordt.

Dit aspect op zichzelf al is erg krachtig en kan enorm bijdragen aan je niveau van tevredenheid.

Je ondersteuningsnetwerk kan je helpen om dit te bereiken. Ze kunnen van je de verantwoordelijkheid eisen die je nodig hebt om al de kleinere doelstellingen te bereiken die je op je pad zult tegenkomen.

Een van deze doelen is waarschijnlijk om te stoppen met klagen. Laat de mensen in jouw netwerk weten dat dit je plan is. Laat hen weten dat ze je kunnen helpen door zachtjes te knikken wanneer ze je horen klagen.

Vaak merken we zelf onze slechte gewoonten niet eens op. Een herinnering van iemand die we kunnen vertrouwen kan ons helemaal terug op het juiste pad brengen.

Onderschat nooit het belang van een ondersteuningsnetwerk. Deze personen kunnen net datgene zijn wat je nodig hebt wanneer het moeilijk gaat. Bovendien kunnen ze je terug op het juiste pad brengen wanneer je verloren bent geraakt.

>