Boost je eigenwaarde met positief denken en zelfgroei

gevoel van eigenwaarde

Het proces van zelfgroei houdt verschillende aspecten in zoals ontspanning, relaties, lichaam, educatie, spiritualiteit en carrière. Je kan aan één of meerdere van deze aspecten werken in je streven naar voldoening. Wanneer je begint met het doorvoeren van veranderingen en streeft naar diverse aspecten van je bewustzijn, zal je hoogstwaarschijnlijk ontdekken dat je denken positiever wordt en je zelfvertrouwen groeit.

Dit zijn fijne bijproducten van zelfontwikkeling die verder gaan dan het gebied dat je wilt verbeteren. Kijk even mee naar een paar manieren waarop je je eigenwaarde kan boosten met positief denken en zelfgroei. Je zal verrast zijn door de connecties.

Verander je look

Wanneer je een betere versie van jezelf wilt worden, is het een goed idee om te starten met je fysieke verschijning. Hoewel je looks zeker niet alles zijn, weten we allemaal dat een nieuwe haarcoupe of leuke kleren je helemaal op kan peppen. Bekijk je mogelijkheden en beslis welke updates je kan maken aan je verschijning. Zelfs als je blut bent, het simpelweg anders stylen van je haar, of een ander accessoire zoals een sjaal of nieuwe lipstick kunnen een goede start zijn.

Pas je social media aan

Social media als Facebook en Twitter kunnen fantastisch zijn om terug in contact te komen met een oude vriend of je aanmoedigen om nieuwe mensen te leren kennen. Het kan ook je eigenwaarde de grond in boren omdat het bijdraagt aan de druk om in competitie te gaan of dat je gaat geloven dat andermans leven beter is dan dat van jou. Pas je accounts aan en verberg die waarvan de updates je naar beneden halen. Of het nu je middelbare schoolvriendin is die constant staat op te scheppen, of de collega die altijd aan het klagen is. Het in of uitschakelen van de statusmeldingen die je wilt zien kan je al een heel stuk verder brengen naar het verbeteren van je houding.

gevoel van eigenwaarde

Ga bewegen

Oefening laat je goed-gevoel hormoon door je lichaam stromen. Je voelt je meer opgepept en minder depressief als je beweegt. Je wint ook een verhoogd gevoel van eigenwaarde wanneer je jezelf fit en energiek ziet worden. 

Wanneer je niet in je beste vorm bent, start dan klein met wandelingen rond de blok. Praat zeker eerst met je dokter. Een beetje fysieke activiteit inpassen in je routine is een zekere weg naar het oppeppen van je zelfvertrouwen.

Herken kleine prestaties

Ja, natuurlijk zul je niet altijd je grootste doelen bereiken. Weersta de verleiding om jezelf daarvoor onderuit te halen. Niets doodt je eigenwaarde meer dan gevoelens van falen. Herken in plaats daarvan alle kleine prestaties die je wel behaald hebt naar je doel toe. Het kan zo gemakkelijk zijn om over alles wat je op een dag bereikt hebt heen te kijken. Om dit te bewijzen zet je je elke avond neer om een concrete lijst op te stellen van alles wat je gedaan hebt. Een journal is daar het perfecte instrument voor! Deze oefening laat je zien hoeveel je wel niet gedaan hebt. Het kan je ook helpen om je timemanagement bij te stellen en gebieden te zien waarin je misschien verandering wilt brengen.

Wees proactief

Soms kan het leven overweldigend zijn. Je hebt misschien het gevoel dat je niets kan veranderen aan je situatie. Het is gemakkelijk om je door zorgen te laten overweldigen en je zelfvertrouwen te laten wegvloeien. De dingen zijn zelden zo zwart als ze lijken. En er is meestal ook wel iets dat je kunt doen om naar een oplossing toe te werken. Bekijk de situatie die je neergehaald heeft. Kijk of je niet één actie kunt vinden die je kan doen om het probleem ietsje kleiner te maken of je zorgen wat te verminderen. Proactief zijn geeft je een gevoel van controle en draagt bij tot je gevoel van eigenwaarde en competentie.

Probeer deze dingen wanneer je het gevoel hebt dat je eigenwaarde op een laag pitje staat. Om je zelfontwikkelingsdoelen te bereiken, moet je zelfzeker zijn en het gevoel hebben dat je op het juiste spoor zit. Een dipje is normaal. Je kan de blues overwinnen met positieve strategieën.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: