De beste tips om uitstelgedrag aan te pakken

uitstelgedrag

Uitstelgedrag is iets dat je dag kan ruïneren, je carrière om zeep kan helpen en een negatieve impact op je relaties kan hebben.

We lachen regelmatig om uitstelgedrag alsof het een grappige gewoonte is, en soms is het dat ook. Maar dat betekent niet dat het ook niet ongelofelijk verwoestend kan zijn. Beeld je even in, het is 16uur, je bent op je werk en je hebt een deadline om 17uur maar je krijgt jezelf onmogelijk van Facebook weg of van het op en af naar de koffiekar lopen om je cafeïne aan te vullen.

Wat gebeurt er? 

Een optie is dat je heel laat naar huis gaat en die tijd verliest die je anders met je gezin kon doorbrengen. Een andere optie is dat je het werk niet af krijgt, naar huis gaat, en de volgende dag moet starten met werk dat ongelofelijk achterop raakt.

Of het nu het een of het ander is, dit is een serieus probleem.

Dus, wat kan je er aan doen? Hier zijn een paar trucs die kunnen helpen.

Start met de meest plezierige taak

Een effectieve manier om je geneigdheid naar uitstelgedrag te reduceren is door de gemakkelijkste/plezierigste taak als eerste aan te pakken. Onze natuurlijke neiging is meestal om met de moeilijkste/saaiste taak te beginnen, zodat die al onder de voeten uit is.

Maar als je worstelt met je motivatie, dan is dit een stijle helling om jezelf aan omhoog te hijsen.

Als je in plaats daarvan als eerste taak iets gemakkelijkers en leukers doet, zal je merken dat je gemakkelijker werkt zonder afgeleid te worden. En eenmaal je dat gedaan hebt, ben je ineens in een meer werkgerelateerde mindset belandt.

uitstelgedrag

Maak het interessanter

Uitstelgedrag komt dikwijls voort uit een simpel feit: het werk dat je doet is saai. Ergo, je zou liever iets anders doen.

Een simpele oplossing is om saaie taken meer interessant of plezant te maken. Dit kan betekenen dat je data ingeven in een spel kan veranderen. Of het kan ook betekenen dat je jezelf een beetje stimuleert. Ik schrijf regelmatig met wat klasieke muziek op de achtergrond zodat ik een beetje stimulatie heb.

Wanneer je schrijft, probeer dan om het onderwerp interessanter te maken, zodat je minder snel verveeld raakt. Als je verveelt raakt door het schrijven, dag gaat het waarschijnlijk ook niet interessant genoeg zijn om te lezen!

uitstelgedrag

Verhoog je energie

Ten slotte, onthoud dat we veel vatbaarder zijn voor uitstelgedrag wanneer we vermoeid zijn. Waarom? Omdat wilskracht energie vraagt. 

Wanneer je die energie wegneemt, wordt het veel gemakkelijker om afgeleid te raken of geïnteresseerd in andere dingen om je heen. Geef jezelf meer energie door beter te slapen, supplementen te nemen die je energie boosten en door waar mogelijk stresserende situaties te vermijden.

Je kan nog steeds meedoen met onze herfts Challenge "Boost je eigenwaarde". Inschrijven kan nog tot 1 oktober '17.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: