Het belang van doelen stellen voor jezelf

doelen stellen

Zie jij jezelf als een “goal-setter”? Mensen die regelmatig doelen stellen voor zichzelf creëren een framework of een plan voor hun leven. Sommige mensen leven bij dit proces en gaan hier soms een beetje te ver in. Terwijl anderen nooit zelfs maar overwogen hebben om hun doelen neer te pennen. Een goed evenwicht vinden tussen deze twee uitersten is voor een aantal redenen verstandig. 

Door het opstellen van korte-, middellange- en langetermijn doelen voor je leven, ben je eigenlijk bezig met je bedoelingen uit te schrijven. Dit doen is een krachtige stap naar zelfgroei. Lees verder om meer te lezen over het belang van doelen stellen voor jezelf. Dit in het kader van het nastreven van de beste versie van jezelf te worden.

Maximaliseer je focus

Heb je ooit zo een dag gehad die voorbij vloog zonder dat je het gevoel had dat je ook maar iets gedaan had? Dan heb je wel een idee over hoe het leven zonder doelstellingen eruit ziet. Door het leven razen zonder enige vorm van plan zal er waarschijnlijk toe leiden dat je je afvraagt of je niet meer had kunnen bereiken. Gelukkig kun je, door wat tijd te vrijwaren om een plan te maken voor nu en de komende jaren, je focus terugvinden. Een doel hebben om op te focussen zal de waarschijnlijkheid van succes verbeteren.

Geef je resultaten een boost

Het is inderdaad zo dat het stellen van doelen niet absoluut noodzakelijk is om iets te bereiken. Je kan een hoop succes hebben zonder het creëren van korte- en lange termijn doelen en objectieven. Wat je over doelen moet weten, is dat ze je de mogelijkheid geven om je vooruitgang te meten. De focus die komt bij het bewust creëren van markeerpunten, laat je toe om zelfs grotere dingen te bereiken. Dit omdat je de mogelijkheid hebt om je succes te meten aan de hand van je markeringen. Je laatste triomf zal als een gewoon doel op speed lijken.

doelen stellen

Inspireer je motivatie

Motivatie is een lastige zaak. Het maakt niet uit hoezeer je logischerwijs begrijpt dat je iets moet bereiken of een taak moet afwerken. Je geest zal dikwijls spelletjes met je spelen die je weerhouden om de nodige actie te ondernemen. 

De reden hiervoor is dat je waarschijnlijk gemotiveerd wordt door dingen die buiten jezelf liggen. Dingen zoals de deadline halen die je baas je heeft opgelegd. Of een verlangen dat ver in de toekomst ligt. Om je motivatie die broodnodige duw te geven, zal je meer betekenis aan je doel moeten geven. Iets wat vanbinnen uit jezelf komt. Interne motivaties zijn de dingen die er het meeste voor jou toe doen. Dingen die effect op je leven hebben. Dus, doelen stellen laat je toe om van het einddoel iets persoonlijks te maken. Hierdoor verhoog je de kans dat je doorzet en het tot bloei ziet komen.


Stretch jezelf

Simpel gezegd, doelen voor jezelf stellen laat je toe om de limieten van je zelfgroei uit te rekken. Groeien gebeurt niet in een staat van stagnatie. Zonder doelen om naar te reiken, objectieven om na te streven en targets om te halen, sta je gewoon stil. Of, op zijn best, zeil je gewoon mee met de stroom. Als je echt een positieve mindset wilt krijgen en je persoonlijk wilt ontwikkelen, dan zal het creëren van een plan je het duwtje geven dat je nodig hebt om je verlangens werkelijkheid te maken.

Hopelijk voel je je nu gemotiveerd en enthousiast om erin te vliegen en je levensplan te maken. De voordelen van doelstellingen zijn immens en kunnen je vooruit helpen op je zelfhulp reis. Sneller dan je beseft. Door het opzetten van een plan voor je toekomst, met meetbare tussendoelen onderweg, werk je in essentie aan het omzetten van je gedachten naar actie.

Hulp nodig met het stellen van doelen? Kijk dan eens naar onze 90 Dagen Actieplanner, hiermee wordt het een fluitje van een cent!

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: