Apps gebruiken om meer te mediteren

meditatie en yoga

We hebben het eerder al gehad over de vele voordelen en soorten van al dan niet begeleide meditatie. Ik hoop dat je van plan bent om het nu ook zelf te proberen maar ik kan het begrijpen als je nog steeds een beetje verwarring voelt over hoe je moet beginnen.

Gelukkig zijn er een heleboel middelen die je net daarmee kunnen helpen. De mogelijkheid om moderne technologie te combineren met de eeuwenoude kunst van meditatie is opwindend en vandaag de dag kan je je smartphone of een ander toestel gebruiken om het vinden van tijd om te mediteren erg gemakkelijk te maken.

Er zijn enkele zeer nuttige apps op de markt voor Apple en Android toestellen die een heel gamma omvatten van toenaderingen tot meditatie. Blijf zeker verder lezen om meer te leren over het gebruiken van apps om regelmatiger te mediteren en je te helpen met het ontwikkelen van een beoefening die perfect past bij jouw levensstijl.

Calm

Deze app is super omdat het je de mogelijkheid geeft een aangepast programma samen te stellen afhankelijk van je doelen en tijdslimiet.

Kies een sessie van drie minuten als je gehaast bent of ga voor 25 minuten wanneer je een meer diepgaande ervaring wenst.

Er is ook begeleide meditatie die gericht is op een specifiek doel zoals dankbaarheid, slaap of angst. De eerste 7 dagen zijn volledig gratis en er zijn abonnementen per maand of jaar waaruit je kan kiezen na deze 7 dagen. Het is beschikbaar voor iPhone, iPad en Android.

10% Happier

begeleide meditatieEen andere aan te raden app is 10% Happier. Je krijgt acht gratis sessies om het uit te proberen. Deze app biedt je meditaties aan begeleid door enkele bekende personen in het gebied van mindfulness.

Begeleide meditatie helpt je met het bijhouden van jouw onderwerp naar keuze. Deze app geeft je een uitgebreid assortiment van onderwerpkeuzes, zelfs zeer specifieke dingen zoals politieke stress. Android, iPad en iPhone zijn allemaal opties om deze app te downloaden.

OMG! I Can Meditate

Het is niet enkel de naam van deze die me enorm aanspreekt, de mogelijkheden zijn ook enorm uitgebreid. Er is iets voor ieders wens.

Je kan een meditatiesessie vinden om mee af te vallen, omgaan met stress van chemotherapie en nog veel meer. Je kan deze app vinden voor iPhone, Android en iPad voor een klein maandelijks prijsje.

Aura: Mindfulness Daily

Als je denkt dat er in je leven geen tijd is voor meditatie is deze app zeker voor jou. De micro-meditaties van drie minuten zijn gericht op een grote hoeveelheid van onderwerpen en perfect voor de spiritualist die veel onderweg is.

Er is zelfs een ademhalingsoefening van 30 seconden gericht op het snel aanpakken van je angstgevoelens. Je krijgt opties die gratis zijn en opties die betalend zijn zoals het bijhouden van je stemming en dankbaarheid. Neem zeker een kijkje in de Apple App Store of Google Play.

Insight Timer

Als je opzoek bent naar een meditatie-app die volledig gratis is dan is Insight Timer zeker iets voor jou. Er zijn 3,500 begeleide meditaties en handige opties zoals kalmerende geluiden.

Het is perfect voor wanneer je in slaap probeert te vallen of om jezelf te kalmeren. Wat super is aan deze app is dat je de mogelijkheid krijgt om de duur van je sessies te kiezen van 5 minuten tot een uur.

 

Er zijn uiteraard veel meer apps om uit te kiezen maar deze zijn enkele populaire apps met veel mogelijkheden. Er is niets wat je nu nog tegenhoudt om te beginnen met meditatie.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: