Angst voor verandering? Diep graven is de boodschap

angst voor verandering

In het begin van het thema over uitdaging en verandering heb ik het gehad over de angst voor verandering.

Ik heb enkele van de meest gebruikelijke redenen waarom zovelen onder ons bang zijn met het onbekende en wat je hier aan kan doen met je gedeeld.

Ik ga graag terug naar dat onderwerp en moedig je aan om de diepgewortelde motivatie achter je gevoelens te vinden.

Weten waarom je angstig of bang bent is de sleutel tot het vinden van een manier om de verlamming die zulke emoties kunnen brengen te overwinnen.

Laten we de vandaag de tijd nemen om tot de kern van je angst te geraken zodat je hierover kan geraken.

Waarom je bang bent voor verandering

Laten we enkele van de redenen waarom verandering zo beangstigend kan zijn herhalen.

De angst voor het onbekende is de grootste reden voor de opschudding die verandering met zich meebrengt. Click To Tweet

Dit is vooral het geval voor zij die orde en controle waarderen. Een andere grote factor zijn de zorgen dat je het op de een of andere reden zal verpesten.

Dit gaat vaak gepaard met het gevoel dat je niet genoeg bent.

Het kan ook te maken hebben met de angst dat je niet slim genoeg bent om uit te zoeken hoe je met de verandering om moet gaan. Misschien denk je dat je het niet verdient om het goed te doen.

Een gebruikelijke zorg is het vermoeden dat men in de ogen van anderen niet in staat is om succesvol te zijn.

Veel van dit is intrinsiek verbonden aan faalangst. Je kan zelfs succes vrezen. Dit is eigenlijk een gebruikelijk probleem.

Ontdek de reden van je angst

angstgevoelens snel herkennenNu is het tijd voor de echte zelfreflectie. Om je angst te overwinnen moet je de onderliggende redenen begrijpen.

Neem de tijd om samen te zitten met je gevoelens. Schrijf alles wat in je opkomt op met betrekking tot de meest drukkende zorgen die je hebt.

Als je onzeker bent, blijf jezelf dan de vraag ‘waarom’ stellen om dieper en dieper te graven in wat er stoort.

Met elk antwoord dat je vindt graaf je dieper richting waarom je je op die manier voelt. Deze oefening is erg handig om verborgen of begraven gevoelens te ontdekken.

Eens je een idee hebt van wat je onzekerheid drijft kan je verder gaan met manieren te ontdekken om met de omringende gevoelens om te gaan.

Wat je aan je angst voor verandering kan doen

Het is belangrijk te bepalen of je angsten bewust zijn of dat ze gewoon een automatische reactie van je onderbewustzijn zijn.

Wees eerlijk met jezelf.

Angst met een echte oorzaak van zorgen moet behandeld worden om toekomstige problemen te vermijden.

Om te ontdekken wat je ware gevoelens zijn kan je hier het gratis werkblad downloaden.

Probeer omgaan met oplosbare problemen zeker niet uit te stellen. Als je van mening bent dat je zorgen er voor zorgen dat je jezelf afsluit of je leven overneemt, is het verstandig om professionele hulp van een therapeut of raadgever te zoeken.

Zij kunnen hun expertise gebruiken om tot de kern van je problemen te geraken op een veilige, effectieve en efficiënte manier. Lange termijn stress kan ook schadelijk voor je gezondheid zijn.

Gebruik tot slot de zelfzorgtechnieken die we in eerdere posts hebben besproken om je angsten te verlichten eens je bepaald hebt wat deze angsten zijn.

Herkader negatieve en irrationele gedachten. Eet goed, beweeg, slaap voldoende en geniet van je vrije tijd om je te helpen ontspannen of om je energielevels en helder denken te behouden.

De oorzaak ontdekken van de angsten die verandering omringen zal tijd, moeite en eerlijke zelfreflectie vergen. Eens je ze aanpakt zal je je krachtiger voelen om je erover te zetten.

>