De universele aantrekkingskracht van Meditatie en Spiritualiteit

begeleide meditatie

Welkom bij ons thema Meditatie & Spiritualiteit.

30 Dagen van Meditatie en Spiritualiteit! Ik ben zo blij dat je besloten hebt om me een maand lang te volgen in deze uitdaging om meer te leren over mediteren, spirituele studie en de manieren waarop het streven hiernaar je leven kan verbeteren.

Gedurende deze periode gaan we een hoop materiaal bespreken in korte dagelijkse posts. Deze zullen je helpen om elk aspect van het ontwikkelen van jouw eigen hoger perspectief en innerlijke rust te begrijpen.

Zoals gewoonlijk bundelen we alle artikelen op het eind van deze maand in een handig naslagwerk.

Om te starten gaan we de concepten van meditatie en spiritualiteit definiëren.

meditatie en spiritualiteitOp die manier weten we dat we op dezelfde golflengte zitten. Heb je opmerkingen of verschil je van mening, dan nodig ik je uit om in de comments de dialoog aan te gaan. Ik ga verschillende types van meditatie met je bespreken, samen met de manieren waarop meditatie je spirituele ervaring kan verbeteren.

We zullen manieren ontdekken die het gemakkelijker maken om meditatie in je dagelijkse leven te integreren. Ook gaan we het hebben over hoe je jouw eigen spiritualiteit in je persoonlijk geloofssysteem kunt inpassen.

Je zal verrast zijn hoeveel voordelen meditatie heeft en hoe de focus leggen op spiritualiteit je leven significant kan veranderen.

Werelds of materieel gewin zoeken is een groot stuk van het leven van veel mensen.

Meditatie en spiritualiteit overstijgt die dingen echter, het focust op een groter iets.

Ze leiden je tot de verwezenlijking van een gevoel van innerlijke rust en welzijn dat je hele bestaan begeleidt. Culturen over de hele wereld beoefenen over de jaren heen meditatie als deel van een grotere devotionele studie.

Er is bewijs dat aantoont dat meditatie al sinds ongeveer 5000 tot 3500 VC beoefend wordt.

Archeologen ontdekten muurschilderingen in de Indus Vallei van mensen die in een positie van gekruiste benen zitten te mediteren.

Meditatie was beschreven in Indische geschriften van ongeveer 3000 jaar geleden. Het is niet enkel de Indische of andere Oosterse culturen die door de eeuwen heen meditatie beoefenen. De aantrekking is wereldwijd gegroeid.

Natuurlijk verschilt de beoefening in verschillende culturen. Meditatie lijkt wel een component die de meeste grote religiën gebruiken (ja, bidden is ook een vorm van meditatie).

Specifieke religiën die de methode van mindfulness hanteren zijn onder andere het Jodendom, Boeddhisme, Islam en Taoïsme.

Het was vroeg in de twintigste eeuw dat de traditie zijn weg naar de Verenigde Staten vond. Begin jaren 60 steeg de populariteit enorm. De trend zet zich vandaag nog voort en meditatie wordt meer en meer ‘normaal’ voor de grote massa.

Zoals je ziet is meditatie eerder universeel, ongeacht hoe je het beoefent. Ik kan niet wachten om meer met je te delen over de fundamenten van meditatie en spiritualiteit in al zijn vormen. Let’s get started!

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: