9 Manieren Om Te Stoppen Met Jezelf Te Saboteren

zelfsabotage

Heb jij dat ook soms?

Je begint ergens vol goede moed aan, je hebt je hele planning opgesteld, je gaat ervoor…

En dan… begin je jezelf te saboteren.

Troost je, op de meest succesvolle mensen ter wereld na, saboteren we onszelf allemaal. Sommigen wachten tot ze dicht bij hun succes zijn, terwijl anderen zichzelf saboteren zelfs voordat ze de eerste stap gezet hebben. De oorzaken zijn hetzelfde, ongeacht wanneer het opduikt.

De wereld is zwaar genoeg zonder dat je zelf de rol van grootste obstakel op jou neemt. Je bent trouwens ook de moeilijkste tegenstander om te overwinnen.

Bijna niemand verhelpt dit probleem in zijn eigen leven. Je zult een groot voordeel hebben ten opzichte van iedereen die je kent, als je een einde kunt maken aan dit gedrag. Er staat je niet veel meer in de weg als jij jezelf uit de weg kunt gaan.

Download het journallen voor geluk werkblad om je met onderstaande strategieën te helpen.

Vermijd zelfsabotage en geniet meer succes met deze strategieën:

  1. Denk na over je doelen. Maakt dit dat jij je ongemakkelijk voelt? Dit is de beste voorspeller van je vermogen om door te zetten op een doel. Als je aan het bereiken van jouw doel kunt denken, en hier enkel positieve gevoelens bij hebt, zul je jezelf niet saboteren. Maar, als je dat licht misselijk gevoel krijgt, dan weet je dat er nog werk aan de winkel is.
  2. Visualiseer positieve resultaten. Beeld je in dat alles goed afloopt. Het is enkel wanneer je begint met worst-case scenario’s te bedenken, dat je problemen krijgt. Dit betekent niet dat je de potentiele valkuilen moet vermijden, maar het is belangrijk om te vermijden dat je jezelf met zorgen overweldigt.
  3. Zoek een oplossing voor het ergste. Overweeg de mogelijke problemen die zich in de toekomst kunnen voordoen en beslis hoe je ze zult aanpakken. Dit is een eenmalige oefening. Als je dit elke dag doet, saboteer je jouw inspanningen.
  4. Vermijd het nemen van beslissingen wanneer je gestresseerd bent. Stoppen net voordat je je doel bereikt gebeurt meestal wanneer je emotioneel gestresseerd bent. Beslissingen die je in deze mentale staat neemt zijn meestal gemaakt met de focus op het verlichten van die stress, in plaats van de toekomstige consequenties te overwegen. Vermijd grote beslissingen tot je de kans gehad hebt om tot rust te komen.
  5. Vermijd om “morgen” te beginnen. Er is altijd een andere morgen. Het is een bewegend doelwit dat altijd voordelig buiten bereik ligt. Eenmaal je jouw doel opgesteld hebt, begin dan direct met vandaag iets te doen. Hoe dikwijls heb jij jezelf al “ge-morgend”? Hetzelfde kan gezegd worden van starten op maandag of de eerste van de maand.
  6. Houd je mentale chat positief. Experts zeggen dat we elke dag tot 50.000 gedachten hebben. De meeste zijn niet echt aanmoedigend of steunend. Je kunt dat veranderen!
  7. Merk op hoe jij jezelf saboteert. Stop jij plotseling? Stel je uit? Wat doe jij om jezelf te saboteren? Je gevoeligheden kennen zal je helpen om te herkennen wanneer je inspanningen van de rails af glijden. Als je het ziet aankomen, kun je er ook iets aan doen.
  8. Stop met bang te zijn voor mislukking. Je hebt al wel eens voor andere dingen gefaald. Hoe erg was dat echt? Waarschijnlijk niet zo heel erg. Leer van je ongewenste resultaten en probeer het opnieuw. Dat is 90% van succes in je leven.
  9. Bouw aan je eigenwaarde. Sommige mensen doen aan zelfsabotage omdat ze geloven dat ze het niet verdienen. Houd van jezelf en wens het beste voor jezelf. Dan zal je ook het beste doen voor jezelf.

 

zelfsabotageGeloof dat jij jouw succes waard bent en je bent al halfweg. Mislukking is een deel van het leven. Met elke faling weet je meer en kun je meer. Bestudeer jezelf en merk op hoe jij jezelf saboteert. Heb je hier wat meer hulp bij nodig? Probeer dan onze mini-cursus “Stop Zelfsabotage”. Je kunt het direct aanpakken wanneer het zich voordoet.

 

Zelfsabotage is een veel voorkomend gedrag. Een deel van je hersenen ziet het als een manier om jezelf te beschermen. Neem een positie in tegen zelfsabotage en maak er voor eens en voor altijd een einde aan.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: