8 Simpele stappen naar meer eigenwaarde met affirmaties

affirmaties

Voel je je niet 100% goed over jezelf? Join the club. De meesten onder ons zouden wel een kleine boost kunnen gebruiken aangaande de opinie over onszelf. Affirmaties kunnen een effectieve manier zijn om je eigenwaarde te boosten.  

De sleutel in het gebruik van affirmaties is om ze in een positieve staat op te stellen en ze bijna religieus te gebruiken. Het kan duizenden herhalingen kosten om ze in je huidige niveau van eigenwaarde in te bakken.

Gebruik dit proces om de kracht van affirmaties op te roepen om jouw eigenwaarde te verbeteren:

 1. Bepaal de zwakke gebieden van je eigenwaarde. In welke aspecten van je leven voel jij je negatief over jezelf? Het is misschien gerelateerd aan relaties of werk. Zoom in op de gebieden in je eigenwaarde die het meeste aandacht nodig hebben.
 2. Creëer affirmaties die jouw zwakke punten aanspreken. Veronderstel dat je eigenwaarde naar je werk minder goed is dan je zou willen. Wees lief voor jezelf en creëer krachtige affirmaties zelfs al lijken ze er zwaar over.
  Bijvoorbeeld:

  • Ik ben de meest capabele persoon in mijn team op het werk.
  • Ik draag regelmatig in een betekenisvolle manier bij naar het oplossen van de grootste problemen op het werk.
  • Ik ben degene die het meest waarschijnlijk een promotie en een opslag krijg.
  • Ik ben kalm, cool, en alert in zelfs de meest stressvolle situaties op het werk.
  • Probeer om een minimum van 10 tot 15 affirmaties te maken. Maak ze positief en in de tegenwoordige tijd.
 3. Creëer een audio opname van al jouw affirmaties. Dit zal later gebruikt worden. Zorg ervoor dat de opname van goede kwaliteit is. Je wilt niet het geluid van een rinkelende telefoon of blaffende hond op de achtergrond. Je opname hoeft geen professionele kwaliteit te hebben, maar doe er wel een beetje moeite voort.
  • Lees elke affirmatie op een normaal spreektempo en spreek duidelijk. Laat een korte pauze tussen elke affirmatie.
 4. Schrijf of typ elke affirmatie duidelijk op een stuk papier. Het is belangrijk om je affirmaties overal met je mee te dragen. Dat kan betekenen dat je ze op een klein stukje papier zet of een elektronische versie op je GSM of tablet hebt. Welk formaat voor jou het beste werkt.
 5. Neem elke dag de tijd om naar jouw affirmaties te luisteren. Ideaal gezien zou je minimaal ’s ochtends voor je opstaat en ’s avonds voor je gaat slapen in bed naar je affirmaties moeten luisteren. Zet je koptelefoon of oortjes op en luister opnieuw en opnieuw naar jouw affirmaties. Als je in slaap kunt vallen met je affirmaties in je oor, dan is dat fantastisch!
  • Je zou zelfs tijdens je lunchpauze kunnen gaan wandelen en luisteren.
 6. Spendeer elke dag wat tijd aan je affirmaties opschrijven. Pak een pen en papier, of nog beter, je journal, en schrijf ze op. Typen telt niet. Dit is een zeer effectieve manier om je affirmaties te implanteren in je onderbewustzijn. Het is niet plezant, dus je zult een beetje stoer moeten zijn om ervoor te zorgen dat je het doet.
 7. Lees je affirmaties. Je bent aan het luisteren en aan het schrijven. Nu is het tijd om ze te lezen. Pak je lijst met affirmaties bij de hand en lees ze een paar keer per dag. Laat je onderbewustzijn weten dat je het meent.
 8. Overweeg een beetje elektronische hulp. Er zijn gratis programma’s voor je computer die jouw affirmaties kort op je scherm flashen. Je kan ze zo programmeren dat je ze zelfs nauwelijks bewust waarneemt, maar je onderbewustzijn ziet ze wel..
  • Beeld je in dat je de hele dag op je werk je affirmaties kunt zien!

 

affirmatiesAffirmaties kunnen een nuttige tool zijn om je niveau van eigenwaarde te verhogen. Met meer eigenwaarde zal je leven vreugdevoller worden, en word je ook capabeler. Creëer een paar affirmaties en gebruik ze meerdere keren per dag, elke dag.

Schrijf ze op.

Luister naar ze.

Lees ze.

Je eigenwaarde zal groeien.

Je kunt hieronder een affirmatie MP3 downloaden. Die is uiteraard niet op jou persoonlijk afgestemd, maar als je dat wilt, maak ik voor jou een affirmatie MP3 met jouw persoonlijke affirmaties.

Je kunt hiervoor een mailtje sturen naar natascha@balanscoaching.be met maximum 10 affirmaties. Je krijgt van mij dan 3 verschillende MP3’s in verschillende muziekgenres. Je kan kiezen tussen akoestisch, bruine ruis, klassiek, oceaan, regen, relaxatie, spa, rivier, vakantie en workout.

Voor deze service vraag ik een kleine bijdrage van 15€.

>