8 Manieren om een moeilijke dag om te gooien

maak van je slechte dag iets goeds

Heb jij dat ook soms?

Zo van die dagen dat alles verkeerd lijkt te lopen… precies of de wereld tegen je is?

Ik heb eerlijk gezegd wel regelmatig zo een dag.

Maar ik heb mijn trucjes om toch met een goed gevoel die vervelende dagen af te sluiten. Zal ik ze verklappen?

Weet je, ongeacht de kwaliteit van je dag, kan je ervoor kiezen om er het beste van te maken. Je moet misschien je verwachtingen en objectieven veranderen, maar het leven is een vloeiende situatie. Moeilijke periodes vragen om een verandering in aanpak en attitude!

Probeer deze ideeën om je moeilijke dag om te gooien en het laatst te lachen:

 1. Lach. Probeer om een beetje humor te vinden in je pech. Soms gaan de dingen zo verkeerd dat het bijna grappig is. Lach met je ongeluk en geef jezelf een mentale break. Je kan altijd wel een reden vinden om te lachen als je hard genoeg zoekt.
  • Als je geen enkele manier vindt om over je situatie te lachen, bekijk dan een grappig filmpje op YouTube en maak jezelf aan het lachen. Bel een grappige vriend en vraag hem jou zijn beste mop te vertellen. Lachen kan je helpen om je dag te redden.
 2. Opnieuw kalibreren. Het wordt misschien tijd om je vooruitzichten en verwachtingen over je dag te veranderen. Je plannen moeten misschien veranderen. Je beslist misschien dat de dag overleven het beste is wat je vandaag kunt doen. Maak er het beste van.
 3. Maak een nieuw to-do lijstje. Dit is de volgende stap in opnieuw kalibreren. Gooi je oude to-do lijst weg en maak een nieuwe. Misschien heb je vandaag nog niets gepresteerd, maar je kan nog steeds iets met de rest van de dag doen.  Wat kun je doen met de tijd die je vandaag nog hebt? Wees positief, maar wel redelijk.
 4. Accepteer de uitdaging. Bekijk een slechte dag als het leven dat je aan het testen is. Ben je slim genoeg en stoer genoeg om erin te slagen om je dag om te gooien? Weet je hoe de uitdaging die voor je ligt volhardt en overleeft? Zoek het uit!
 5. Zoek naar het positieve. Een slechte dag maakt nog geen slecht leven, hoewel het soms wel zo lijkt. Maak een lijstje van een paar dingen in je leven die goed gaan. Misschien doet je kind het wel heel goed op school, of won je favoriete voetbalploeg gisteravond. Alles wat positief is, is goed.
 6. Neem een pauze. Ga een paar minuutjes in een nieuwe omgeving. Ga naar buiten of naar de Starbucks op de hoek. Zorg voor een beetje frisse lucht en een verandering van omgeving.
  • Soms is het gemakkelijker om je gedachten helder te krijgen als je gewoon 30 minuten weg kunt. Je wilt misschien iemand meenemen op je pauze. Alles zal er nog steeds zijn wanneer je terugkomt.
 7. Praat met een vriendin. Een babbel met een goede vriend kan wonderen verrichte voor je dag. Wie helpt je erbovenop? Bel hem en vertel hem over jouw verschrikkelijke dag. Een goede vriend helpt op een slechte dag.
 8. Ga wandelen. Een wandeling geeft je een pauze, frisse lucht, een verandering in omgeving, en een beetje beweging. Een wandeling is een fantastische manier om terug los te komen of om jouw grote namiddag comeback te plannen. Wandelen is ook goed voor je.

maak van je slechte dag iets goedsMinder goede, en slechte dagen horen bij het leven. Je kan kiezen om weg te lopen en je te verstoppen, of je kan het in een ander daglicht bekijken en het beste maken van een slechte situatie.

De meeste mensen slagen er niet in om hun voordeel te halen uit goede dagen.

Als je iets waardevols kunt verwezenlijken met een slechte dag, dan ben je een kracht waar rekening mee gehouden moet worden. Click To Tweet

Zoek naar de humor in de situatie en maak elke dag een nieuw plan. Kijk hoeveel je vandaag kunt bereiken, zelfs als de kaarten niet in jouw voordeel geschud zijn.

Geen humor te vinden? Download dan het gratis werkboek lachmeditatie. Je krijgt jezelf wel aan het lachen!

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: