6 Supertips om te ontstressen en je gedachten te verzetten

tevredenheid boven klagen

We hebben het eerder al gehad over het belang van zelfzorg.

Wanneer je je hernieuwd voelt ben je beter in staat de wereld aan te pakken. Je kan op z’n minst de uitdagingen van die dag trotseren.

Ik wil graag teruggrijpen naar dit onderwerp en enkele simpele manieren om te ontstressen en je gedachten van iets af te halen delen.

Ontspanning en plezier zijn belangrijke delen van menselijke ervaring. Verwaarloos ze niet wanneer je oog in oog staat met uitdagingen en verandering.

 1. Schrijf
  Als je graag schrijft kan je eventueel een journal opstarten. Dit is een geweldige manier om de stress te laten gaan. Al je losse gedachten samennemen en omzetten op papier of computer kan een goede manier zijn om te verwerken wat je dwarszit. Je zal perspectief krijgen door te journallen en vaak ook oplossingen vinden die anders verborgen gebleven zouden zijn.
 2. Socialize
  Mensen zijn sociale wezens. We hebben het al gehad over de voordelen van het hebben van een ondersteuningsnetwerk. Omgaan met anderen maakt hier een groot deel van uit. Plezier hebben met anderen werkt hernieuwend. Blaas wat stoom af en geniet van de aanwezigheid van de personen die je graag hebt, het is een van de beste manieren ooit om stress te verminderen.
 3. Beweeg
  Bewegen heeft een kalmerend effect op haast iedereen. Zelfs wanneer je niet gewend bent te bewegen kan je voordelen halen uit eender welke soort van fysieke activiteit. Je lichaam zal je zeker dankbaar zijn en je energielevels zullen verhogen. Yoga of meditatie zijn vormen van oefening die je in overweging kan nemen als je niet graag energieke activiteiten doet. Deze laatste twee vormen van activiteit zijn het meest voordelig als het aankomt op het creëren van rust en kalmte in je hoofd.
 4. Verwen jezelf
  Jezelf verwennen met een warm bad, een kopje thee of een gelaatsverzorging kan enorm ontspannend werken. Het neemt je gedachten weg van de dagelijkse problemen en het hernieuwt je geest. Verwennen hoeft niet altijd geld te kosten. Een simpele investering van tijd in jezelf zal je rijkelijk belonen.
 5. Ga naar buiten
  De buitenwereld heeft vernieuwende middelen als geen ander. Jezelf omringen met de natuur en frisse lucht zal je een snelle boost geven en je helpen de wereld waarin je leeft meer te appreciëren. Een verandering van omgeving is een snelle manier om nieuw perspectief te krijgen en je minder belast te voelen. Soms is het enige wat je nodig hebt een frisse blik.
 6. Oefen dankbaarheid
  Nu we het over perspectief hebben lijkt het me aangewezen te zeggen dat het oefenen van dankbaarheid een van de beste manieren is om perspectief te krijgen. In de plaats van te focussen op wat je mist en de problemen in je leven neem je beter enkele minuten in de ochtend om op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Deze verandering van aandachtspunt zal een hervormend effect hebben op je gemoedstoestand. Je zal de dingen in een nieuw daglicht zien.

Conclusie

ontstressenWanneer je oog in oog met een uitdaging of moeilijke periode staat heb je soms gewoon nood aan een pauze om je geest te hernieuwen.

Geef enkele van deze aanbevelingen een kans of probeer zelf enkele opties te verzinnen die dichter bij jou liggen.

Je zal je al snel meer energiek voelen en in staat zijn om je obstakels te overwinnen.

Weet je niet goed waar beginnen? Dan stel ik voor met een journal… je gedachten en gevoelens opschrijven haalt ze uit je hoofd en zorgt daardoor direct voor een meer ontspannen gevoel.

Op jouw succes!

Natascha

 

 

>