5 Stappen Om Te Krijgen Wat Je Wilt In Je Leven

krijgen wat je wilt

Velen onder ons klagen dat ons leven niet is zoals we zouden willen dat het is.

We ondernemen echter geen actie om dingen te veranderen.

Iedereen heeft doelen, en een stevig actieplan is het enige dat tussen jou en je doelen staat. Dus volg deze vijf stappen om meer van wat je wilt uit je leven te krijgen.

More...

Stap 1: Vind jouw “Waarom”

De eerste stap om in je leven te krijgen wat je wilt is echt naar binnen kijken en uitzoeken waarom je wilt wat je wilt. Wat is echt belangrijk voor jou? Je denkt misschien dat je meer geld wilt verdienen, maar geld verdienen op zich is niet wat je gelukkig zal maken. Geld verdienen zodat je kinderen naar een goede universiteit kunnen is daarentegen een GROTE reden waarom. En die reden zal je motiveren om meer te bereiken.

Stap 2: Evalueer waar je op dit moment staat

Als volgende is het belangrijk om te bekijken waar je op dit moment al staat in relatie tot je grote doel. Maak een lijst op papier (of op je laptop) en schrijf alle omstandigheden op die op dit moment niet zijn zoals je zou willen.

Stap 3: Splits je obstakels op in kleinere delen

Nu is het tijd om de lijst die je in stap 2 maakte erbij te nemen, en te bekijken wat er je precies in de weg ligt. Bijvoorbeeld, op je lijst staat misschien dat je niet genoeg geld hebt om een reis te maken die je altijd al had willen maken. Bekijk dit nu grondiger en vraag jezelf af waarom je niet genoeg geld hebt om die reis te maken. Is het omdat je schulden hebt? Als dat zo is, zet dan stappen om uit de schulden te raken. Gebruik je het geld voor je reis misschien voor andere dingen? Open dan bijvoorbeeld een aparte rekening voor je reis, zodat je minder gemakkelijk aan het geld komt.

Zoals je kunt zien gaat dit allemaal over inzien hoe een situatie tot de andere kan leiden. Niet goed omgaan met geld leidt tot schulden. Geen afbetalingsplan maken leidt tot het niet hebben van genoeg geld. En geen geld hebben houdt je tegen om de wereld te zien?

Stap 4: Maak een Actieplan

Nu je de exacte obstakels kent die je in de weg staan, is het tijd om oplossingen te vinden? Zaken zoals schulden lijken misschien te moeilijk om uit te geraken, maar er is altijd een weg. Je kan starten met een budgetplan op te stellen. Daarna kan je bekijken welke luxe-dingen je kunt schrappen. Dan kan je brainstormen over extra manieren om wat bij te verdienen. En om de dingen nog te versnellen, kan je altijd downsizen door je auto te verkopen of terug bij je ouders in te trekken (extreem, ik geef het toe, maar niet onmogelijk) alles komt neer op prioriteiten!

Stap 5: Geloof in jezelf en onderneem Actie

Als laatste is het belangrijk om je mindset te veranderen. Je moet beginnen geloven dat je echt in je leven kan bereiken wat je wilt. Ja, iedereen heeft bepaalde beperkingen die de dingen moeilijker kunnen maken. Maar er zijn massa’s verhalen van mensen die grote beperkingen overwonnen hebben en alles bereikt hebben waar ze van droomden.

Het feit blijft, je moet eraan werken. Wanneer je echter eenmaal positiever over jezelf gaat denken, is het grootste werk al gedaan. En onthoud, als je hindernissen op je weg tegenkomt, het is elke keer een les die je kan leren en verbeteren.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: