5 sleutelaspecten voor het welzijn van jouw mindset

mindset

Geloof het of niet, jouw mindset kan een impact hebben op je welzijn.

De sleutel tot het behalen van welzijn is door middel van je mindset, omdat jouw gedachten je succes kunnen boosten, en ook je algehele welzijn. Terzelfdertijd kan een negatieve mindset een handicap worden voor je inspanningen om succes en geluk te bereiken.

Er is echter goed nieuws. Dit kun je volledig zelf in de hand krijgen. Het is jouw beslissing welke richting je kiest. Je kan het pad van destructieve gedachten inslaan dat je succes zal limiteren en leidt naar destructieve lifestyle keuzes.

Of, je kan kiezen voor het pad van krachtgevende gedachten en een verheffende mentaliteit. Zonder dat je het jezelf realiseert maak je deze keuzes elke dag wel duizenden keren.

Er zijn 5 sleutelaspecten voor een gezonde mindset. Ze volgen hieronder:

Empowerment gedachten

Je kan je gedachtenproces van moment tot moment controlleren. Om een gezonde mindset te creëren moet je de gedachten die je onderuit halen, negatief en limiterend zijn, uitroeien. Het is echter niet genoeg om deze negatieve gedachten gewoon te elimineren. Je moet ze ook vervangen door krachtgevende, positieve en opbouwende gedachten.

Er is momenteel veel aan het gebeuren in de wereld. En als je je ochtend start met het kijken naar het nieuws, is de kans groot dat je je dag start op de meest negatieve manier die maar mogelijk is. Je kunt jezelf ontwikkelen zonder die negatieve invloed op je geest toe te laten. Start je dag met positieve informatie en rond hem op dezelfde manier af. Of het nu is door naar wondermooie muziek te luisteren, een mooi boek te lezen, of te genieten van sport, yoga of meditatie.

mindset

Blijf gefocust op positieve resultaten

Er zijn verschillende resultaten mogelijk bij elke situatie die het leven ons voor de voeten gooit. Wanneer je constant gefocust bent op het ergst mogelijke scenario, dan weet je ook dat het meestal niet zover komt.

Dus, waarom zou je in plaats daarvan niet focussen op de positieve resultaten? Je zal snel merken dat je je veel gelukkiger en rustiger voelt wanneer je kijkt naar mogelijk positieve resultaten. Dit is een efficiënte manier om een echt gezonde minset te creëren. Eenmaal je start met je geest te oefenen, zal deze automatisch in die richting beginnen denken.

Geen als, geen en, geen maar 

Je vind misschien dat je gedachten puur zijn, en dat je hard gewerkt hebt om je geest met positieve gedachten te vullen. Maar van het moment dat je je mond opendoet merk je dat het enige woord dat eruit komt ‘maar’ is.

Je maakt een positieve opmerking, en dan is er die ‘maar’ die binnensluipt met een beetje twijfel.

Het haalt je onderuit. En het zorgt er effectief voor dat je je verslagen voelt nog voordat je de mogelijkheid had om te starten. Je gevoelens en zorgen overwegen is een ding, maar focussen op de ‘maar’ zal je inspanningen met zekerheid teniet doen.

positieve mindset

Omring jezelf met positiviteit 

Positiviteit kweekt positiviteit. Dat betekent dat de mensen waarmee jij je tijd doorbrengt een impact kunnen hebben op jouw geluk. Je krijgt iets terug van elke relatie die je hebt. Of dit nu iets positiefs of iets negatiefs is. 

Wanneer je een gezonde mindset wilt opbouwen, moet je jezelf omringen met positieve mensen. Hou je niet van je humeur? Kijk dan naar de mensen om je heen. Het is misschien tijd om tegen Gerard Grumpie te zeggen dat je geen koffie meer met hem kunt gaan drinken.

Kies ervoor

Of het nu je gezondheid, je job, relatie, of je leven in het algemeen is… je moet kiezen voor een gezonde mindset. Het is een levenslange discipline en om het te bereiken moet je oefenen. Eenmaal je start met oefenen zal je snel merken hoe gemakkelijk het is om je mindset in eigen handen te nemen. Dus, waar wacht je nog op? Kies voor welzijn!

Je kan je positieve mindset ontwikkelen door een journal te gebruiken. Heb je hier moeite mee? Probeer dan een van onze geleide journals!

  • […] en gevoelens tegenover de activiteiten die je nastreeft doorheen je dagelijkse leven, heeft een enorm effect op wie jij bent als persoon. Het stuurt je gedrag en beïnvloedt je humeur. Je attitude heeft ook een invloed op hoe anderen […]

  • […] zijn veel manieren waarop je je persoonlijk kan ontwikkelen. Wat voor jou het beste is hangt af van jouw ideale leermethode en je persoonlijke doelen. Laat […]

  • […] hoop dat je mij de komende 30 dagen in deze uitdaging volgt. Lees elke post, probeer de suggesties en tips, en heb aandacht voor hoe je je […]

  • […] de handeling van het inplannen van een ontspanningsactiviteit kan stresserend zijn. Het inbouwen van deze tijd in je ochtend zal snel een tweede natuur voor je […]

  • […] in het leven. Het is mogelijk om die fantasieën te gebruiken om je in de richting te sturen van acties die nodig zijn om je attitude te verbeteren. Denk aan de aspecten van je leven die zouden kunnen verbeteren wanneer je perspectief zou […]

  • […] je verloren loopt in negativiteit, zal die donkere wolk je wereld kleuren. Het is belangrijk dat je leert hoe je jezelf uit dat […]

  • >