5 Simpele Manieren Om Je Lichaam Een Energieboost Te Geven

energieboost

Vandaag wil ik graag nog even verder gaan op energie…

Het blijft voor mij iets waar ik constant alert op moet zijn, want mijn energie kan van het ene op het andere moment gewoon verdwijnen als ik niet oplet.

Begin je je al een beetje trager te voelen? Misschien is het bijna vier uur in de namiddag, en voel je hoe je lichaam langzamer wordt. Of misschien ben je net wakker en worstel je met wakker worden?

Wat kan je dan doen om jezelf wakker te krijgen en je versterkt te voelen… nu meteen?

Ik heb vandaag een paar simpele trucjes waarmee je direct een energieboost krijgt:

Gooi Wat Koud Water In Je Gezicht

energieboostEen beetje koud water in je gezicht gooien kan je om een aantal redenen een instant energieboost geven.

Een voordeel van dit te doen is dat het de bloeddoorstroming naar je gezicht bevordert, en zodoende geeft het je brein een beetje meer brandstof voor denken en wakker blijven.

Bovendien reageert je lichaam op koude door meer noradrenaline te produceren. Dit is een stimulerende neurotransmitter die je helpt om meer gefocust en wakker te worden!

 

Bewegen

Een snelle workout is fantastisch om een instant energieboost te krijgen.

Dit hoeft niet te betekenen dat je naar de fitness moet of gewichten moet beginnen heffen. Simpelweg een paar opdrukken of yogaposes, persoonlijk ben ik nogal ‘wild’ van T-Tapp, hiervoor heb je helemaal geen attributen nodig en het is ook niet belastend voor je gewrichten, om endorfines te produceren en brein fog op te lossen.

In feite, als je geen push-ups kan doen is zelfs even lichtjes op en neer springen een geweldige manier om je energie te boosten.

 

Doe Iets Waar Je Van Houdt

Soms is het ergste dat je kan doen voor je energieniveau, ‘doorzetten’ wanneer je moe en uitgeblust bent. Click To Tweet

Probeer in plaats daarvan om 10 minuten iets te doen waar je echt van houdt. Of dat nu een computerspelletje spelen is of een hoofdstuk uit een mooi boek lezen. Dit zal je her-motiveren en terug wat enthousiasme brengen, wat goed is voor je energie.

Een andere strategie? Onthoud waarom je doet wat je doet. Is je objectief geld? Is het passie? Wacht jij jouw tijd af? Vind die focus en het zal je helpen om met meer enthousiasme door te zetten.

 

Ga Naar Buiten En Voel De Zon

Ga even naar buiten en voel de zon even op je gezicht.

Dit is echt verkwikkend en helpt je biologisce klok eraan herinneren dat het nog steeds dag is, terwijl op hetzelfde moment de productie van vitamine D en andere belangrijke hormonen gestimuleerd wordt.

Neem Wat MCT Olie

Er zijn ontelbaar veel supplementen en voeding die je een boost in energie kunnen geven.

MCT olie (die vind je ook in kokosolie en kokosmelk) is een van de beste wat er is en zal je een instant voorraad bruikbare energie geven.

 

Conclusie

Bij het boosten van je energie is het vooral belangrijk dat je weet hoe jouw energievoorraad in elkaar zit.

Heb je ‘s morgens meer energie dan namiddag? Of ben je eerder een avondmens?

Wat zuigt jou energie weg en wat geeft je energie?

Om hier achter te komen raad ik je aan om met een journal te beginnen. Houd hier een week lang jouw energie in bij en je weet al direct een hoop meer over hoe je ze best over de dag kan verdelen…

Gewoon doen!

Groetjes,
Natascha

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: