5 Echt goede redenen om een Journal bij te houden

dagplanner

Een journal bijhouden is voor iedereen een goed idee, ongeacht je leeftijd. Er zijn zoveel voordelen die je kan halen uit die paar minuten per dag dat je jouw gedachten in je journal opschrijft.

De kosten zijn minimaal en wat je ervoor terugkrijgt is enorm.

Een journal is zowel voor jou als voor je kinderen een goed idee. Veel (life) coaches vragen aan hun focus op het positievecliënten om een journal bij te houden als onderdeel van hun succesprogramma.

Ontdek hier 5 fantastische redenen om een journal bij te houden:

1. Houd voor jezelf een naslagwerk bij. Hoe dikwijls heb je geprobeerd om je te herinneren wanneer er een specifieke gebeurtenis in je leven plaatsvond? Was het in 1994 of 1995? Herinner jij je de feiten anders dan andere mensen die erbij betrokken waren? Wie heeft er nu eigenlijk gelijk?

 1. Als je een journal bijhoudt, heb je de data en feiten altijd bij de hand. En nog belangrijker, je krijgt de mogelijkheid om te zien hoe jouw leven geëvolueerd is.
 2. Wanneer we ouder worden, lijkt het of elke dag in de volgende overvloeit. We staan op, gaan naar het werk, eten avondeten, kijken TV, en herhalen dat voor 40 jaar.
 3. Door de dagdagelijkse aspecten van je leven neer te pennen, zal je leven interessanter worden. Enkel en alleen al de handeling van het opschrijven zal je aanmoedigen om een leven te leiden dat de moeite waard is om opgeschreven te worden. Je voegt misschien wat meer plezier en avontuur aan je leven toe, zodat je erover kunt schrijven.
 4. Het is niet ondenkbaar dat je jouw journals op een bepaald moment aan je kinderen wilt geven. Zou jij niet willen lezen over het leven van je ouders of grootouders

2. Je kan de levens van je kinderen noteren. Beeld je in hoe geweldig het zou zijn om een journal bij te houden wanneer je kind opgroeit, en het hem of haar op een later moment in haar leven cadeau te doen!

 1. Je noteert alles wat er doorheen de jaren dat je kind te jong is om zelf een journal bij te houden gebeurt. Het zal ook voor jou zelf een mooie herinnering zijn.

3. Journals zijn geweldig voor het verwerken van gevoelens. De dingen zijn altijd meer helder wanneer we ze uit ons hoofd en op papier zetten.

 1. Alles is een beetje objectiever en realistischer.
 2. Je zou versteld kunnen staan over wat je over jezelf zou kunnen ontdekken als je de tijd neemt om een journal bij te houden.

4. Werk naar je doelen toe met een journal. Een belangrijk deel van het bereiken van doelen is het opschrijven en prioriteiten stellen. Door elke dag over je doelen te schrijven, kan je continue herbekrachtigen dat jouw doelen het waard zijn om bereikt te worden.

 1. Hoe dikwijls heb je al een doel voor ogen gehad, en dat al na een paar dagen of weken volledig vergeten? Als je het in je journal opschrijft, is er minder kans dat dat zal gebeuren.
 2. Houd de vooruitgang bij die je maakt naar je doelen toe. Maak notities over nieuwe ideeën om dichter bij je doelen te raken.
 3. Wanneer je een doel bereikt, ben je in staat om terug te kijken en te onthouden hoe fantastisch het voelde om dit te presteren. Het volgende doel zal zelfs nog gemakkelijker worden.

5. Een journal zal het stressgehalte in je leven verminderen. Journaling dwingt je om los te koppelen en je geest te focussen. Soms is het beste wat je kan doen voor een gestresseerde geest de computer uitzetten en ergens stilletjes met je gedachten gaan neerzitten.

 1. Wanneer je jouw uitdagingen neerschrijft, begint je brein naar oplossingen te zoeken. Een oplossing vinden voor je uitdaging verlost je van de stress!

jouw waaromOverweeg om een journal voor jezelf of voor je kinderen bij te houden. De voordelen zijn het overwegen echt wel waard, en het hoeft je niet meer dan een paar minuten per dag te kosten.

Wanneer je kinderen oud genoeg zijn, moedig ze dan aan om ook met een journal te beginnen. Journaling is een geweldig hulpmiddel dat helemaal niet veel kost.

Een pen en een notitieboek of een echt journal is alles wat je nodig hebt. Hieronder kan je die direct bestellen!

Hoe nu verder?

Wil jij jouw uitdagingen en obstakels aanpakken? Schrijf je dan in voor onze cursus Obstakels Overwinnen. In 20 lessen helpen we jou elk obstakel in je leven overwinnen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: