4 Top redenen waarom je zeker zou moeten starten met mediteren

mediteren

4 Top redenen waarom je zeker zou moeten starten met mediteren

Twijfel je of je al dan niet met mediteren moet beginnen? Laat het mij dan een beetje simpeler voor je maken: dit is iets dat je absoluut zou moeten doen!

Meditatie is een bijzonder krachtige vaardigheid en een vorm van breintraining die je kan helpen om je geest te versterken. Het kan je ook efficiënter maken in een hoop verschillende situaties. In dit artikel nemen we een kijkje in de meest interessante redenen waarom je zou moeten overwegen om te beginnen met mediteren. Het maakt niet uit wie of wat je bent.

Het verdikt je hersenen

mediteren

Geloof het of niet, meditatie kan de vorm van je brein fysiek veranderen. Het maakt het dikker, sterker en beter verbonden. Studies tonen aan dat meditatie het volume witte materie(cellen die de neuronen supporteren) verhoogt. Ook verdikt het de corticale dikte in alle belangrijke frontale regio’s.


Dit correleert met verbeterde aandacht, beter geheugen en snellere verwerkingssnelheid. Kort samengevat: meditatie maakt je slimmer!

Het helpt je omgaan met stress

Meditatie is een tool die je kan toepassen wanneer jij het nodig vindt om te ontsnappen aan de dagelijkse ontberingen. Dit is een ‘plaats’ waar je op elk moment naartoe kunt vluchten. Een plaats die je toestaat om boven de verschillende stressoren en uitdagingen die je normaal op je pad krijgt uit te stijgen.

Tegelijkertijd helpt meditatie je om op elk moment stabieler te blijven en je gedachten rustig te houden. Dit is niet enkel een belangrijke verandering voor je eigen welzijn, maar ook iets dat een significant effect kan hebben op je vermogen om onder druk te presteren.

Het geeft je grotere emotionele controle

Wanneer je wilt overkomen als iemand die kalm is, alert en de dingen aanpakt, dan is het onder controle houden van je emoties een van de beste manieren om dat te doen. We voelen ons constant aangetrokken tot en onder de indruk van mensen die hun emoties onder controle lijken te hebben. Dit is iets dat je kan helpen om beter te presteren in relaties, je carrière en andere dingen. Wanneer het echter lijkt alsof je constant verward bent, zal je vluchtig, onvoorspelbaar en potentieel onbetrouwbaar lijken.

Het biedt geestelijke discipline

mediteren

Meditatie is de ultieme expressie van zelfdiscipline. Het is het vermogen om stil te zitten en je door niets of niemand te laten afleiden. Wanneer je de verleiding kan weerstaan om aan andere dingen te denken, zul je in het dagelijkse leven in staat zijn om andere impulsen te weerstaan en ook andere dingen die je proberen af te leiden.

>