4 sleutels tot het creëren van succesgewoontes

Wat maakt succesvolle mensen succesvol?

We zouden het allemaal fantastisch vinden om naar de supermarkt te lopen en een flesje succes te kunnen kopen. Maar laten we verder dan deze fantasie kijken en even stilstaan bij de meest fundamentele redenen waarom mensen succesvol worden…

Denk nu direct even aan iemand die je persoonlijk kent die succesvol is. Zie je zijn of haar gezicht voor je?
Goed.

gewoonteStel jezelf nu volgende vraag, “Heeft deze persoon een stel routines of gewoonten die hem of haar succesvol maken?” Het zou me verbazen als dat niet zo was.

Soms is het enige verschil tussen succesvol zijn en gemiddeld zijn het hebben van succesgewoonten. Een paar voorbeelden van succesvolle gewoonten kunnen zijn: vroeger opstaan, dingen doen wanneer ze gedaan moeten worden, voorbereid zijn, of efficiënt timemanagement.

 

 

 

Dus hoe start je met het opbouwen van deze succesgewoonten in jouw leven? Hier zijn vier tips voor het creëren van succesgewoonten:

1. Identificeer

Vind de gebieden in je leven die verandering nodig hebben. Schrijf de nieuw te vormen gewoontes op een blad papier of in je dagboek. Wordt niet overweldigd door uit te zoeken hoe je deze gewoonten gaat vormgeven.

2. Selecteer er 2

De meeste mensen saboteren zichzelf door te proberen om alles in één keer te veranderen. In plaats daarvan kies je één grote en één kleinere gewoonte die je wilt vormen. Voor de komende 30 tot 90 dagen zullen dit de succesgewoonten zijn die je gaat creëren.

3. Start klein

Nu dat je je twee succesgewoonten hebt, creëer je een dagelijkse of wekelijkse routine die gemakkelijk te volgen is. Bijvoorbeeld, laat ons stellen dat je een uur vroeger op wilt staan zodat je meer dingen gedaan krijgt op een dag. In plaats van je alarm direct een uur vroeger te zetten, zet hem enkel 2 tot 5 minuten vroeger en doe dit elke dag tot je je doel bereikt hebt. Op deze manier kost het je 12 tot 30 dagen om je succesgewoonte te creëren.

Onthoud, de beste manier om een olifant op te eten is hap per hap.

4. Herhaal

Wanneer je nieuwe gewoontes wat ingebakken raken, kan je verder gaan naar de volgende 2 die je wilt creëren. Voor je het weet heb je een heel nieuw leven gecreëerd vol met succesvolle gewoonten.

Stel je voor waar je over een jaar zult staan als je deze vier sleutels tot succesgewoonten volgt. Als het 60 dagen kost om 2 gewoontes te creëren, heb je er 12 nieuwe gevormd in een jaar tijd!

Wil je meer weten over succesgewoonten en een leven in balans? Doe dan mee met onze mini-survey en ontvang tips, trucks en tools om te bereiken wat jij wilt in je leven!

Op jouw succes!

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: