3 Tips Om Te Stoppen Met Uitstellen En Je 90- Dagen Doel Te Bereiken

uitstelgedrag - planner

Stel jij ook dikwijls dingen uit?

De meeste mensen stellen zo nu en dan wel dingen uit. Sommigen blinken hier echt in uit en zouden een Olympische medaille moeten krijgen voor hun kunnen.

Als je binnen de categorie valt van “uitstekende uitsteller” is het dringend tijd om dit om te keren.

Tenzij je leert om taken niet uit te stellen zal je heel veel materiaal lezen over het stellen van 90 dagen doelen en vervolgens tegen jezelf blijven zeggen dat wanneer je morgen opstaat je de hele dag gaat spenderen aan het plannen van je doelen. De volgende dag doe je dit opnieuw, de dag daarna weer, en zo verder.

Wanneer je kijkt naar het idee van een gezondheidsspecialist over waarom we uitstellen is het eerste dat ze zeggen dat mensen vervelende taken uitstellen omdat ze zich ongemakkelijk voelen over iets.

Dit klopt wel maar het is een versimpelde weergave. Mensen stellen ook vaak dingen uit die niet moeilijk zijn. Het is een deel van de ingesteldheid die zich heeft ontwikkeld de voorbije 50 jaren.

De wereld is zo hectisch dat de kleine stem op de achtergrond fluistert “Hey, je bent moe, hier zijn 150 televisiekanalen waar je naar zou kunnen kijken op dit moment.”

Deze zwerm activiteiten die we dagelijks trotseren zorgt ervoor dat we zoeken naar een reden om niet enkel moeilijke taken uit te stellen maar ook de dingen die ons een beetje genot brengen, gewoon niet genoeg genot om ons in actie te doen schieten.

Er zijn ook meer extreme redenen voor uitstelgedrag. Mensen die lijden aan angststoornissen of een gebrek aan zelfvertrouwen zullen uitstellen om zo pijnlijke ervaringen te vermijden.

Ze geloven dat ze niet zullen weten hoe ze een taak moeten volbrengen of dat ze zullen falen, dus waarom zelfs proberen?

Dit vermijden moet onmiddellijk onder handen genomen worden om vooruit te geraken in het leven met een positieve ingesteldheid en wetende dat ze het verdienen om succesvol te zijn.

Uitstelgedrag overwinnen is een gewoonte die aangeleerd moet worden.

uitstelgedrag - plannerElk uur, dagelijks en wekelijks zal je een alarm in je brein moeten instellen dat je een signaal stuurt wanneer uitstelgedrag opkomt. We zullen kijken naar manieren waarop je dit probleem kan trotseren en laten we dan maar beginnen met de gemakkelijkste.

Het is zo simpel, het klinkt misschien zelfs wat onnozel, maar probeer het.

Wanneer je jezelf mentaal zegt dat je moet beginnen met het plannen en schrijven van je 90 dagen doelen en vervolgens onmiddellijk denkt dat een ijsje halen je kan helpen om in de juiste stemming te geraken, probeer dan deze simpele suggestie.

Vertel jezelf dat je nu gaat uitstellen… op je uitstelgedrag. Je ziet het goed, je gaat je uitstelgedrag uitstellen en misschien ga je morgen wel uitstellen.

Probeer het en in de tussentijd, hier is een lijst van andere methodes:

  1. Het beste wat je voor jezelf kan doen is je brein trainen om het omgekeerde te doen. Je stelt uit, en je doet het goed. Probeer dit in de plaats. Van zodra je wakker wordt, denk over de moeilijkste, meest vervelende taak die je moet doen die dag en begin hier onmiddellijk aan. Je zal een enorme duw energie krijgen en je brein trainen om op deze manier te reageren zal je op het pad naar succes brengen.
  2. Als de bovenstaande methode te choquerend voor je is, probeer deze dan. Sta op, kies een taak en doe deze voor 3-5 minuten. Moet je telefoontjes plegen? Neem je telefoon en begin met bellen. Beloon jezelf met een lekker kopje koffie en doe vervolgens een volgende ronde van 3-5 minuten. Neem een lange, hete douche en doe vervolgens nog 3-5 minuten. Ga de volgende dag voor 5-10 minuten telefoontjes plegen of een andere taak die je gekozen hebt. Misschien was het wel schrijven dat je de hele tijd uitstelt. In sommige Kindle schrijfgroepen noemen ze deze methode ‘sprinting’. Ze gooien voor 20 minuten aan een stuk woorden eruit, vervolgens nemen ze een beloning en gaan dan verder. Ze zeggen dan tegen elkaar in de groep dat ze in de sprint zitten… ze gaan zo snel ze kunnen.
  3. Je brein kan eender wat nemen en het groter maken dan het werkelijk is. Heb je een geluid gehoord in je huis en vervolgens begin je erover na te denken? Je vraagt je af of het de wind is of dat er iets kapot gaat gaan. Plots spring je naar het idee dat er misschien een inbreker is, of erger nog, hij probeert in je huis te geraken. Je neemt een simpel geluid en blaast het op tot een catastrofe. Uitstelgedrag is gelijkaardig, je denkt aan de taak en plotseling wordt hij een monster. Het gaat je levend opvreten dus het is beter om gewoon Netflix te kijken en morgen zal het wel gemakkelijker lijken omdat je vandaag de hele dag gaat ontspannen en je morgen goed uitgerust zal zijn. Morgen zal je de draak verslaan. Stop met het opblazen van taken tot mythische proporties. Een stap per keer en doe het gewoon.

Klaar om je uitstelgedrag aan te pakken maar weet je niet waar te beginnen? Ons “Maak Je Eigen 90-dagen Actie Plan”- werkboek helpt je hier stap voor stap doorheen. Bestel hem hier.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: