3 snelle en makkelijke TIMEMANAGEMENT tips

timemanagement

Timemanagement is een van de minst beheerste en meest gewilde vaardigheid in onze snelle moderne wereld.

Timemanagement is echt essentieel om succesvol te worden, alles te doen wat je wilt doen, en succes te behalen.

Wat moet je doen om je timemanagement mogelijkheden te VERDUBBELEN?

3 Tips die je direct kunt toepassen:

1. Elimineer tijdverspillers uit je leven.

Tijdverspillers zijn dingen die je onderbreken en waar je tijd aan spendeert, maar waar je niet voor gekozen hebt om ze te doen. Het elimineren van deze tijdverspillers is essentieel voor goed timemanagement:

  • Email: Indien je meer dan 30 minuten per dag spendeert aan email(tenzij dat je werk is) dan is dat te veel! Ja, ook je smartphone checken valt daaronder…
  • Telefoon: Indien je je telefoon meer dan 5 keer per dag live beantwoordt tijdens je productie-uren (werk, thuiswerk,…) dan offer je timemanagement en efficientie op. Wanneer je de telefoon beantwoordt, onderbreek je je huidige productieve flow en dit haalt je productiviteit onderuit.
  • TV: Wanneer je echt controle over je leven wilt, moet je je TV-uren limiteren. Zeker wanneer je op een dag niet alles gedaan krijgt dat je wilt gedaan krijgen, zou ik TV limiteren tot één programma per dag.
2. Maak een lijst van wat echt belangrijk is in je leven en start met het doen van die dingen op je lijst.

Een van de sleutels van timemanagement is prioriteiten stellen. Je moet absoluut weten WAT je wilt bereiken en het dan gewoon gaan doen. De wereld van vandaag biedt te veel afleiding, en als je die afleiding toestaat om prioriteit te worden, offer je je timemanagement op.
Om dit te vermijden kun je volgende stappen volgen:

  • Maak een lijst van wat je wilt bereiken
  • Zet tijdschema’s op om elk doel te bereiken
  • Organiseer elk item op belangrijkheid
  • Creëer een actieplan om elk van je doelen binnen het tijdschema te behalen
3. Begin met je doorheen heel de dag op timemanagement te focussen.

Je consistente focus moet liggen op het beheren van je tijd. Eens je je doelen en prioriteiten bepaalt hebt, start je simpelweg met focussen op die dingen gedaan krijgen. Wanneer er iets niet op je doelenlijstje voor deze week staat, doe het dan niet voordat al je weekdoelen bereikt zijn. Wanneer je je onderbrekingen voorrang geeft en je doelen voor je uitschuift, zul je je doelen nooit bereiken. In plaats daarvan zul je slaaf zijn van je onderbrekingen en het gevoel krijgen dat je nooit genoeg gedaan krijgt.

Wil je meer to-the-point informatie, of begeleiding met het maken van jouw balansplan? Misschien is mijn nieuwe ebook dan wel iets voor jou!
Via deze link vind je hierover meer informatie.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: