3 Simpele trucs om je attitude te veranderen

positieve attitude

Een slechte attitude gaat veel verder dan simpelweg een beetje grumpy of knorrig zijn. Iedereen kan chagrijnig of humeurig worden in een moeilijke situatie of een rotdag. Het probleem ontstaat wanneer je de negativiteit toelaat om zo zwaar op te stapelen dat het een alomtegenwoordig deel van je leven wordt. Een slechte kijk op het leven is als een regenwolk waar je niet onderuit komt. Het is er altijd en het beïnvloedt alles wat je doet. Net zoals die wolk, saboteert een slechte attitude jouw inspanningen tot zelfgroei. Het goede nieuws is dat jij de kracht tot verandering van je gedachten bezit. Volg deze drie simpele trucs om jouw attitude te verbeteren.

Beeld je een beter leven in

Natuurlijk is het fijn om te fantaseren over wat voor een fantastisch leven je zou hebben als je rijk en beroemd zou zijn. Dromen alleen zal je echter niet vooruit brengen in het leven. Het is mogelijk om die fantasieën te gebruiken om je in de richting te sturen van acties die nodig zijn om je attitude te verbeteren. Denk aan de aspecten van je leven die zouden kunnen verbeteren wanneer je perspectief zou veranderen.

In plaats van te focussen op alles wat verkeerd is aan je job, beeld je je in hoeveel beter het zou kunnen zijn wanneer je op de positieve aspecten focust. Wanneer je geen enkel goed ding in je job vindt, is het misschien tijd om naar realistische alternatieven voor je huidige positie te kijken. Of naar manieren om het op zijn minst dragelijk te maken. Een verbeterde situatie visualiseren kan je de motivatie geven om nieuwe ideeën te genereren.

positieve attitude

Vermijd dat je een slachtoffer wordt

De slachtoffermentaliteit is een val waar je gemakkelijk intrapt. Het is gevaarlijk omdat het je toelaat te denken dat er niets is dat je kan doen aan je huidige omstandigheden. 

Dit wil niet zeggen dat sommige levenssituaties simpelweg overwonnen kunnen worden door positief te denken. Je kan echter, zelfs onder extreem stressvolle situaties, beginnen met op zijn minst één klein stukje uit je leven dat je onder controle hebt. En dan ga je van daaruit verder. Door te zien dat je zelf de controle hebt en zelfs het kleinste ding te bereiken, kan je mindset beginnen verschuiven. Dit zal de dingen stap voor stap verbeteren. Elke kleine verandering draagt bij tot een grote verandering.

Gebruik positieve woorden.

Onze woorden beïnvloeden onze gevoelens. We kennen allemaal wel iemand die constant negatief is. Iemand die dikwijls klaagt en weigert om de dingen van de zonnige kant te bekijken. Hopelijk is jouw attitude niet zo laag gevallen. En zelfs al is dat wel het geval, dan nog kan je de dingen omdraaien door je vocabulaire te veranderen. Begin met het omvormen van zinnen als: “Ik ben in staat om op zijn minst een deel van deze taak af te werken en kan het later afmaken”, in plaats van: “Ik krijg dit nooit gedaan”. Proactieve taal leidt naar voorwaartse actie. Je zal zekerder worden dat verandering mogelijk is wanneer je je woorden voorzichtiger kiest.

Dit zijn drie simpele trucs om je attitude te veranderen die niet meer dan een kleine aanpassing vragen. Hoewel het tijd zal kosten om deze aanpassingen te doen blijven hangen, zal je toch snel verbeteringen zien die mogelijk zijn met een paar kleine “tweaks”.

  • […] je je situatie wenst te verbeteren is het noodzakelijk dat je een positieve attitude hebt. Het maakt niet uit of die attitude eentje […]

  • […] je het moeilijk vindt terwijl je pas begonnen bent met een nieuw doel en niet echt prestaties hebt om op terug te kijken […]

  • >