3 manieren om een begeleide meditatie te doen

begeleide meditatie

Zoals we reeds besproken hebben in eerdere posts zijn er een veelheid aan verschillende soorten meditaties.

Elk heeft zijn eigen stijl en unieke voordelen. Je kan deze kiezen die het best in te passen zijn in je levensstijl en aan je specifieke doelen beantwoorden.

Begeleide meditatie is een type meditatie die veel mensen aanspreekt voor verschillende redenen. Begeleide meditaties houden in dat je luistert naar een stem terwijl je mediteert.

Deze sessies hebben als doel het helpen te ontspannen maar vaak gaan ze verder om je te helpen een specifiek doel te bereiken. Laten we kijken naar hoe deze vorm van meditatie werkt.

Ook kijken we naar de voordelen die je kan verkrijgen en de verschillende manieren om een begeleide meditatie te volgen.

Over begeleide meditatie

begeleide meditatieBegeleide meditatie combineert traditionele vormen van gecontroleerde ademhalingen met een visualisatie om op deze manier voordelen te verkrijgen voor je specifieke doelen zoals stressvermindering of verbeterde concentratie.

Tijdens zo’n sessie zet je jezelf in een comfortabele positie, je kan zelfs neerliggen, zoals je doet bij andere types van meditatie.

Deze vorm verschilt van andere vormen van meditatie doordat je luistert naar instructies die je begeleiden tijdens een periode van ontspanning en focussen op een onderwerp naar keuze.

Het eerste deel van de oefening zal focussen op het bekomen van een ontspannen staat waarin je open staat voor het ontvangen van de beelden die je aangereikt worden.

Deze sessies zijn beschikbaar voor een heleboel verschillende doelen, bijvoorbeeld het verbeteren van je zelfbeeld, betere concentratie, verbeterde spiritualiteit en emotionele genezing.

Deze sessies kunnen duren van 5 minuten tot een uur. De stem van je begeleider eindigt de sessie door je uit je meditatieve, ontspannen staat te halen.

Voordelen van begeleide meditatie

Begeleide meditatie kan je een heel breed spectrum aan voordelen bieden. Eerst en vooral zal het je doen ontspannen en heropleven, ongeacht het doel dat je vooropstelt.

Herhaalde oefening brengt je ook tot een algemene verbetering van je welzijn en versterkte cognitieve mogelijkheden.

Je kan begeleide meditaties gebruiken om je hoofd leeg te maken, je aandacht te verbeteren of om nieuwe vaardigheden snel op te pikken.

Er zijn een heel aantal wetenschappelijk aangetoonde voordelen voor je gezondheid en geest die dit soort meditatie met zich meebrengt.

Zij die lijden aan een vorm van depressie of angst kunnen een toevlucht vinden in begeleide meditaties. Het verlaagt je hartslag en versterkt de verbindingen tussen de hemisferen in je hersenen.

Dit type meditatie heeft aangetoond de algehele gezondheid en welzijn te verbeteren.

Manieren waarop je begeleide meditaties kan doen

Er zijn een heleboel manieren waarop je begeleide meditaties kan doen afhankelijk van jouw voorkeuren en toegang. Laten we kijken naar de drie overkoepelende methodes.

Als je internetverbinding hebt of toegang hebt tot de plaatselijke bibliotheek, kan je audio sessies vinden om te beluisteren.

Typ gewoon ‘begeleide meditatie audio’ in op Google om websites te vinden die gratis of betalende mp3’s of downloads ter beschikking stellen.

Je kan ook naar je plaatselijke bibliotheek gaan om Cd’s te zoeken. Als je een zeer visueel persoon bent kan je ook zoeken naar video’s met begeleide meditaties.

Deze hebben vaak rustgevende muziek en een kalmerend beeld om de stem te vergezellen. Tot slot voor zij die graag een directe vorm van begeleide meditatie wensen is er ook de mogelijkheid te zoeken naar een meditatiecursus of bijeenkomst.

Deze bijeenkomsten kunnen gevonden worden in lokale nieuwssites, Facebookgroepen of door Google.

Begeleide meditatie kan ontzettend kalmerend werken en laat je toe een reeks eigenschappen en vaardigheden te verfijnen. De verschillende vormen van begeleide meditatie zijn erg toegankelijk online, in de bibliotheek of in een cursus.

>